Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Sve nam je bliže novi temperaturni šok!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Sve nam je bliže novi temperaturni šok!

Ovih dana imamo pravo jesensko vrijeme kad je u pitanju temperatura, a tako će biti i u narednom razdoblju i to do srijede kad ćemo doživjeti novi temperaturni šok.

Za nedjelju nam prognostičari DHMZ-a najavljuju djelomice sunčano vrijeme. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice povećana naoblaka, osobito krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni s jakim udarima. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i vrlo jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na obali i otocima od 11 do 15 °C. Najviša dnevna većinom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, uz malo kiše u zapadnim i središnjim predjelima unutrašnjosti te lokalno i na otvorenom moru. U utorak i srijedu pretežno sunčano, no jutra osobito na kopnu svježa. U unutrašnjosti će u ponedjeljak puhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do vrlo jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a krajem utorka će oslabjeti: U srijedu se pak očekuje jačanje juga i značajan porast temperature.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će posvuda biti uglavnom povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

www.sjever.hr/dhmz

06.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.