Now Reading:
METROPOLA JE IPAK METROPOLA: Varaždin i Čakovec jednostavno nisu mogli parirati Zagrebu
Full Article 2 minutes read

METROPOLA JE IPAK METROPOLA: Varaždin i Čakovec jednostavno nisu mogli parirati Zagrebu

Trijumf Zagreba u izboru za najbolji veliki grad po kvaliteti života, proglašenje Pule najboljim velikim gradom za gospodarstvo te dodjela pojedinačnih nagrada Koprivnici za ECO City i Dubrovniku za Smart City.

To su najiščekivanije odluke u ovogodišnjem izboru za najbolje gradove Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos što je okončan završnim skupom u šibenskom hotelu Amadria u sklopu Dana regionalnog razvoja i europskih fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – prenosi Jutarnji.hr.

Osim Zagreba, naslove najboljih u kategoriji kvalitete života izborili su i Poreč u konkurenciji srednjih te Krk kod malih gradova. Poreč je tako obranio naslov najboljeg iz prošle godine, što je pošlo za rukom i Krku te Svetoj Nedelji u kategoriji gospodarstvo za male, odnosno srednje gradove.

Varaždin

Zagrebu su za naslov najboljeg u konkurenciji kvalitete života u velikim gradovima konkurirali Samobor, Čakovec, Varaždin i Dubrovnik. Zagreb je “broj jedan” među velikim gradovima, među ostalim, po prosječnome dohotku po stanovniku (44.733 kuna) i po broju visokoobrazovanih.

Glavni grad je među tri najbolja velika prema kriterijima izvornih prihoda proračuna, bruto plaće zaposlenih, udjela poreznih prihoda u proračunu te udjela subvencija za gradski prijevoz u proračunu grada.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 05.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.