Now Reading:
Stižu nam kiše, zahlađenje i tko zna što sve ne. Pogledajte do kada će to trajati….
Full Article 2 minutes read

Stižu nam kiše, zahlađenje i tko zna što sve ne. Pogledajte do kada će to trajati….

U srijedu nas ujutro i prijepodne u većem dijelu unutrašnjosti pretežno sunčano. Na Jadranu i u gorju umjereno i pretežno oblačno povremeno uz kišu ili poneki pljusak. Od sredine dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera.

Umjeren jugozapadnjak navečer u okretanju na sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako jugo koje će u noći na četvrtak na sjevernom dijelu okrenuti na buru te pojačati. Najviša dnevna tempertaura između 22 i 27 °C.

Loše vremenske prilike nastavljaju se u četvrtka i prvom dijelu dana a onda slijedi razvedravanje.

Tako će dan započeti uz oblačno vrijeme s kišom, vjetrovito te svježija. Kiša će biti češća i izraženija na Jadranu i predjelima uz njega, a u Dalmaciji je moguće grmljavinsko nevrijeme. Od sredine dana prestanak kiše i razvedravanje sa zapada.

U noći će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, koji će poslijepodne slabjeti. Jaka i olujna bura će se sa sjevernog Jadrana tijekom dana proširiti duž cijele obale. Podno Velebita orkanski udari. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, a u Dalmaciji između 17 i 21 °C.

Što se tiče biometeoroloških prilika za srijedu one će biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, manjak koncentracije, bolovi na mjestima ranijih ozljeda. U noći na četvrtak moguće su poteškoće sa snom. Moguće su pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici pa upozoravamo na izbjegavanje suvišnih napora.

www.sjever.hr /DHMZ 02.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.