Now Reading:
FOTO: Župan Koren posjetio Gornju Rijeku i obišao radove na novoj ambulanti i školskoj dvorani vrijedne gotovo 4 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

FOTO: Župan Koren posjetio Gornju Rijeku i obišao radove na novoj ambulanti i školskoj dvorani vrijedne gotovo 4 milijuna kuna

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Ratimira Ljubića i županijskih pročelnica te ravnateljice županijskog Doma zdravlja u četvrtak 26. rujna posjetio je Općinu Gornja Rijeka te obišao radove na novoj ambulanti i školskoj dvorani Osnovne škole Sidonije Rubido-Erdödy. Župana i suradnike dočekali su načelnik Općine Darko Fištrović, članovi Općinskog vijeća te ravnatelj škole Darko Zvonar koji su zahvalili na dolasku te financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata koju Županija kontinuirano osigurava tijekom godina.

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren zahvalio je domaćinima te istaknuo dobru suradnju Županijske uprave i Općine naglasivši kako je Gornja Rijeka pravi primjer skladnog djelovanja i zajedničkog rada svih aktera javnog i političkog života koji dijele zajednički interes u nastojanju da se život mještana učini još boljim.

„Svima nam je interes da standard života u svim krajevima županije bude na najvišem nivou, a samo zajedničkom suradnjom to možemo i ostvariti nevezano za politički predznak. Vaša Općina je hrabro ušla u projekt ulaganja u sektor zdravstva i obrazovanja proračunu i na tome vam čestitam jer ste odlučili, unatoč skromnijem proračunu, stvoriti adekvatne uvjete za mještane kako bi svi živjeli bolje, a mladi ljudi ostali u ovom lijepom kraju. Županija je svih ovih godina veliku pozornost usmjeravala prema Gornjoj Rijeci, ulagali smo u školu u kojoj se obnavljala stolarija i izgradilo igralište, a pri kraju je i zamjena poda u dvorani te rekonstrukcija krovišta. Radovi na izgradnji objekta nove ambulante jako dobro napreduju, razina usluge zdravstvene zaštite će nakon otvorenja uistinu biti na jednoj zavidnoj razini. Mogu vam samo još jednom čestitati na angažmanu, a Županija će i dalje podržavati vaše projekte i stajati na raspolaganju“ naglasio je župan.

Nakon sastanka u prostorijama Općine, župan i suradnici su obišli radove na zgradi nove ambulante, projektu vrijednom 3.5 milijuna kuna u kojem županijski Dom zdravlja i Županija sudjeluju s 1.1 milijun kuna. Izvođači radova su župana upoznali s dinamikom gradnje, a prema njihovim riječima, radovi će se izvršiti u zadanom roku, odnosno ambulanta bi trebala u potpunosti profunkcionirati s prvim danima iduće godine.

Župan je obišao i radove u Osnovnoj školi Sidonije Rubido-Erdödy gdje je tijekom ljetnih mjeseci završena rekonstrukcija krovišta, a u tijeku je postavljanje novog poda u sportskoj dvorani. Ukupna ulaganja iznose 477.148,25 kuna, a osim sredstava iz županijskog Proračuna projekt je sufinanciran i kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice te je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo 80.000 kuna.

Župan je izrazio zadovoljstvo s kvalitetom radova te kazao kako je i ovaj projekt pokazatelj brige Županije kao osnivača o školskim objektima koja se provodi u cilju poboljšanja pedagoškog standarda.

sjever.hr

28.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.