Now Reading:
U Zlataru predstavljena poštanska marka posvećena Specijalnoj jedinici policije Barun
Full Article 2 minutes read

U Zlataru predstavljena poštanska marka posvećena Specijalnoj jedinici policije Barun

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru , u petak je održano predstavljanje prigodne poštanske marke iz serije Domovinski rat – Specijalna policija, koja je posvećena Specijalnoj jedinici policije Barun iz Zlatara.

Predstavljanje je održano u organizaciji Filatelističkog društva Zaboky Zabok u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” i Galerijom izvorne umjetnosti Zlatar. Događanju je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je pozdravila sve okupljene te tom prilikom istaknula:

„Čestitam Filatelističkom društvu Zaboky na organizaciji ovog predstavljanja i svih 25 godina vrijednog i marljivog rada. Ovo je Društvo svojim radom zadužilo Krapinsko-zagorsku županiju pa spomenimo da je i sa posljednje svečane sjednice Županijske skupštine otišlo sa županijskim priznanjem – Poveljom Krapinsko-zagorske županije. Poštanske markice su danas manje u upotrebi, no dakako da se tiskaju i izdaju u svim značajnijim obljetnicima i još uvijek puno ljudi skuplja marke – to su znalci jednog velikog dijela povijesti, sadašnjosti, a isto tako i putokaza budućnosti“ – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je i otvorila prateću izložbu, na čijoj je organizaciji čestitala i ravnateljici Galerije izvorne umjetnosti u Zlataru Boženi Slunjski i predsjedniku i tajniku Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Mladenu Hrastinskom i Radmilu Pavaliću Paragi.

Sve okupljene pozdravila je i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja je podsjetila da Specijalna jedinica policije Barun u Zlataru od 2017. godine ima i svoju ulicu; dok je prigodno izlaganje o povijesti poštanskih markica i izdanju poštanskih maraka iz serije Domovinski rat-Specijalna policija održao tajnik Filatelističkog društva Zaboky Zabok Ivan Drašković.

sjever.hr

28.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.