Now Reading:
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Pokrenute programske aktivnosti za dobivanje prestižnog statusa prijatelja djece
Full Article 3 minutes read

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Pokrenute programske aktivnosti za dobivanje prestižnog statusa prijatelja djece

kckzz prijatelj djece

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak 26. rujna održan je prvi sastanak Koordinacijskog odbora projekta „Koprivničko – križevačka županija prijatelj djece“ kojim je Županija započela programske aktivnosti u stjecanju prestižnog statusa kojeg su osmislili i pokrenuli Savez društava “Naša djeca” Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju. Koprivničko-križevačka županija uključila se u ovaj vrijedan projekt u kojem zajedno s općinama i gradovima kroz  razvijanje programa za djecu i roditelje  nastoji osigurati napredak i boljitak zajednice, s posebno onih najmlađih.

Sastanak je otvorio predsjednik Odbora i zamjenik župana Ratimir Ljubić  naglasivši kako će se tijekom provedbe projekta poduzeti sve aktivnosti kojima će se djeci pružiti apsolutna zaštita njihovih prava i ustupiti im se sve što je potrebno kako bi im djetinjstvo vilo što sretnije. Članovima Odbora obratio se i župan Darko Koren koji je pružio punu podršku projektu.

„Pred nama je zahtjevan zadatak, no treba naglasiti kako Županija već dugi niz godina provodi brojne projekte i aktivnosti sufinancirane sredstvima fondova Europske unije, a koji se tiču dobrobiti i zaštite prava djece i njihovih obitelji.  Projekt je od iznimnog značaja za Županiju te će njegova realizacija biti će od visoke vrijednosti za svu djecu s područja Koprivničko-križevačke županije. Zahvaljujem svima koji su se angažirali, vjerujem kako će općine i gradovi te ostali ključni dionici izvršiti svoje obaveze i kako ćemo dobiti ovaj prestižan status“, kazao je župan Koren.

O važnosti samog projekta članove Odbora je izvijestila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić predstavivši Savez društva „Naša djeca“ Hrvatske te Društva „Naša djeca“ koja djeluju na području Županije. Pročelnica Ivančić istaknula je ključne dokumente i konvencije na kojima se temelji projekt te upoznala članove sa njihovim obavezama i zadacima, a prezentirana su i tematska područja sa zahtjevima koji se trebaju ispuniti kako bi se došlo do statusa.

Kako je tijekom prezentacije naglašeno, Županija već ispunjava veliku većinu zahtjeva kroz sufinanciranje projekata i programa organizacija civilnog društva u području obrazovanja, sigurnosti, zdravstva i socijalne djelatnosti, a neke od planiranih aktivnosti će se usmjeriti i prema osnivanju Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije kao i organizaciju produženog boravka u odgojno obrazovnim ustanovama.

U sklopu sastanka članovi Odbora su usvojili Poslovnik o radu te  raspravili  o aktivnostima koje će se provesti  povodom obilježavanja „Dječjeg tjedna koji traje od 7. do 13. listopada, a svi sudionici su se složili kako je vrlo važno osmisliti inovativne projekte koji će biti usmjereni na zadovoljavanje specifičnih potreba djece u Županiji.

Sastanku Odbora su uz župana i zamjenika župana prisustvovale i županijske pročelnice resornih odjela te predstavnici Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Policijske uprave Koprivničko-križevačke te Društva naša djeca Virje.

www.sjever.hr/kckzz.hr 27.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.