Now Reading:
FOTO: U Starom gradu otvorena Lupinova izložba s rijetko viđenim djelima – pogledajte kako je bilo
Full Article 2 minutes read

FOTO: U Starom gradu otvorena Lupinova izložba s rijetko viđenim djelima – pogledajte kako je bilo

U prostoru Starog grada u četvrtak navečer otvorena je izložba ‘Lupinizam by Lupino’ na kojoj je varaždinski umjetnik izložio svoje rijetko viđene fotografije, skulpture i slike.

Lupino je kazao kako je zadovoljan što se konačno jedna takva izložba organizirala u Varaždinu, a zadovoljan je i sa postavom izložbe.

-Ponosan sam na svaku izložbu koja nešto znači, a ova znači jer ima dosta novih stvari i dosta je brutalna. Mi smo poznati po našem jalu i da ne priznamo svoje ljude, ali ja sam na to imun. Postav je dobro napravljen i ima stvari koje nisu toliko viđene od fotografija, a skulpture i slike su većinom nove – izjavio je Lupino.

Gradonačelnik Čehok na otvorenju je kazao kako je Lupino umjetnik koji danas najviše izlaže u Europi te kako svojim stvaralaštvom ruši kanone klasičnog umjetničkog izražavanja.

– Ovom izložbom Lupino se vraća u Varaždin i to s dijelom stvaralaštva koje do sada varaždinska publika nije imala prilike vidjeti, osim dviju spomenutih javnih skulptura. Mi smo Lupina pretvorili u javnu atrakciju i čuđenje prostoru s dvije skulpture u Varaždinu koje su Varaždinci dobro prihvatili, ako i likovna kritika – kazao je Čehok.

Ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Ivan Mesek naglasio je kako Varaždinsci imaju priliku na izložbi vidjeti Lupinovo stvaralaštvo u proteklih 40-tak godina, dakle od njegovih početaka do danas.

sjever.hr

26.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.