Now Reading:
HDZ i dalje ima veliku prednost ispred SDP-a. Treća politička snaga u Hrvatskoj je Lista Mislava Kolakušića
Full Article 2 minutes read

HDZ i dalje ima veliku prednost ispred SDP-a. Treća politička snaga u Hrvatskoj je Lista Mislava Kolakušića

Rezultati Crobarometra za rujan, redovitog istraživanja agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV, pokazuju da je HDZ unatoč prijetnjama masovnim štrajkom liječnika i medicinskog osoblja sačuvao potporu birača.Sve ostale stranke nisu zabilježile veće rastove ili padove potpore – prenosi Jutarnji.hr.

Istraživanje ne obuhvaća posljednje događaje vezane za odustajanje od mirovinske reforme i prihvaćanje svih zahtjeva sindikalista.

HDZ drugi mjesec stabilno s potporom od 27,1 posto (27,4 posto u kolovozu). Prošloga mjeseca zaustavio je višemjesečni pad, a sada su stabilni. SDP je na 20,3 posto potpore (21 posto u kolovozu) i možda bi se malo trebao zabrinuti, već treći mjesec malo po malo gubi potporu. Istina, sve to je još unutar statističke pogreške.

Lista Mislava Kolakušića je treća te može računati na 6,1 posto (jednako kao i u kolovozu). Unutar izbornog praga je, također s manjom potporom u odnosu na mjesec prije, Most s 5,7 posto potpore (6 posto u kolovozu).

Peto je mjesto, čini se, predodređeno za Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Trenutačno uživa potporu od 4,2 posto.Više čitajte na….https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-crobarometar-hdz-stabilan-na-vrhu-sdp-vec-treci-mjesec-zaredom-u-blagom-padu-izborni-prag-prelaze-jos-samo-kolakusiceva-lista-i-most/9410069/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 27.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.