Now Reading:
Pred nama su vrlo hladna jutra – evo kad će biti najhladnije
Full Article 2 minutes read

Pred nama su vrlo hladna jutra – evo kad će biti najhladnije

Na pragu smo jeseni, stoga ni ne čudi što su se vremenske prilike promijenile, a temperatura znatno pala.
Idućih dana vidjet ćemo više sunca, a bit će i toplije, posebice u nedjelju. No krenimo redom.

Vrijeme u Hrvatskoj u četvrtak

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji posebice prema otvorenom moru mogu biti i izraženiji, a prema kraju dana razvedravanje. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna na kopnu uglavnom između 15 i 20, na obali i otocima 20 i 24 °C.

Vrijeme narednih dana

Pretežno sunčano i hladnije od prosjeka, osobito ujutro, a najhladnije jutro očekuje nas u subotu kada bi temperatura mogla pasti na svega 5 stupnjeva. Po kotlinama Like i Gorskog kotara mogućnost slabog jutarnjeg mraza. Krajem tjedna u unutrašnjosti moguća mjestimice jutarnja magla, a na Jadranu u nedjelju porast naoblake. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu će umjerena i jaka bura slabjeti i poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak. U nedjelju slab do umjeren jugozapadnjak i krajem dana jugo.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti nešto povoljnije nego prethodnih dana, dok će na srednjem i južnom Jadranu biti nepovoljne. U unutrašnjosti će mnogi osjetiti blago poboljšanje općeg stanja. Na Jadranu je potrebna zaštita od bure, a na srednjem i južnom dijelu meteoropatima se još uvijek savjetuje izbjegavanje suvišnih napora.

A.Kučić/Sjever.hr/DHMZ

19.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.