Now Reading:
DVORAC INKEY U RASINJI: Kada se uredi i stavi u funkciju biti će pokretač razvoja kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske
Full Article 3 minutes read

DVORAC INKEY U RASINJI: Kada se uredi i stavi u funkciju biti će pokretač razvoja kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske

koren

Održan je inicijalni sastanak Radne skupine za pripremu projekta revitalizacije Dvorca Inkey u Rasinji. Sastanak je otvorio i vodio župan Darko Koren koji je na početku članove izvijestio o aktualnostima vezanim za dvorac Inkey naglasivši zadovoljstvo što je formirana skupina koja će u svim segmentima procesa svojim stručnim savjetima pomoći u realizaciji projekta obnove i revitalizacije dvorca.

„Vrlo nam je važno da od samog početka u projekt revitalizacije budu uključeni svi ključni dionici kako bi projekt pripremili na najvišoj razni. Zbog toga smo i formirali tim u koji smo uključili resorne upravne odjele koji će se baviti gospodarskim, pravnim i financijskim pitanjima, naše županijske ustanove koje će se baviti prijavom projekta na europske natječaje, pitanjima zaštite prirode, prostornog uređenja i turizma te predstavnike lokalne zajednice. Ovim inicijalnim sastankom želimo i formalno krenuti u ovu zahtjevnu priču, razviti ideje te kreirati cjeloviti razvojni koncept. Uvjeren sam kako će dvorac Inkey kao kulturno blago i turistički biser našeg kraja biti snažan pokretač razvoja kontinentalnog turizma na području Koprivničko-križevačke županije i cijele sjeverozapadne Hrvatske“, naglasio je župan Koren.

Dodao je kako je bitno temeljito pripremiti projektnu dokumentaciju kako bi se u potpunosti iskoristili vanjski izvori financiranja za tu svrhu, poput natječaja i javnih poziva Ministarstva kulture i europskih natječaja te kako treba implementirati iskustva koja imaju druge županije po pitanju takvih projekata.

„Održali smo i vrlo konstruktivan radni sastanak s kolegama u Virovitičko-podravskoj županiji gdje smo dobili korisne informacije i upoznali se s modelom koji su oni koristili prilikom revitalizacije svojih dvoraca. Sve ono što smo čuli primijenit ćemo u našem projektu kako bi na što pragmatičniji način došli do cilja, a to je potpuna zaštita, obnova i revitalizacija turističkog potencijala dvorca Inkey koji će u budućnosti imati veliku vrijednost“, napomenuo je župan.

Članovi Radne skupine usuglasili su se kako je projekt revitalizacije dvorca od velikog značaja te kako se konkretni rezultati i realni pomaci u razvoju projekta mogu očekivati u skorije vrijeme što će ovisiti o dinamici i usklađivanju dokumentacije te potrebnih pravnih procedura.

Na sastanku su uz župana bili prisutni i pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, pomoćnica direktora Ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović, Marta Lenac iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije te ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje Krunoslav Belaj.

www.sjever.hr/kckzz 19.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.