Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Novi će tjedan obilježiti veliki pad temperature
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Novi će tjedan obilježiti veliki pad temperature

Diljem Hrvatske danas će biti sunčano, ali uz ipak više oblaka nego tijekom nedjelje. Još više će ih biti u utorak i srijedu, u južnijim krajevima još i u četvrtak, pri čemu će u većini krajeva biti kratkotrajne kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, a moguće je i nevrijeme, najavljuje glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

„Osim po kratkotrajnoj kiši, koja mjestimice može i izostati, promjena vremena bit će još zamjetnija i dugotrajnija po padu temperature, izraženijem u kontinentalnom području, osobito u sjevernijim krajevima, gdje će poslijepodne u srijedu biti uglavnom za 5 do 10 °C hladnije nego u ponedjeljak i utorak. Naravno, i po umjerenim, gdjegod i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, a na Jadranu još jačom burom, posebice podno Velebita na udare i olujnom.

U drugom dijelu tjedna vjetar će slabjeti, a uz pretežno sunčano vrijeme i poslijepodnevna temperatura zraka ponovno će porasti. No, jutra će biti svježa, osobito u kopnenom području, gdje se povećava vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu”, piše Vakula za HRT.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će i dalje biti razmjerno povoljne. Kod vrlo osjetljivih ljudi na vrijeme mogu se u drugom dijelu dana javiti glavobolja, umor, razdražljivost a u noći na utorak poteškoće sa snom. Manje tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati i kronični bolesnici.

www.sjever.hr/hrt

16.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.