Now Reading:
Uskoro će se vrijeme naglo promijeniti, a temperatura osjetno sniziti – ponegdje će biti i nevremena
Full Article 2 minutes read

Uskoro će se vrijeme naglo promijeniti, a temperatura osjetno sniziti – ponegdje će biti i nevremena

Premda su neki već proglasili kraj ljetu, ono će se nastaviti dokazivati još danas i početkom novoga tjedna, a kasnoljetni ugođaj kakav mnogi priželjkuju u rujnu vjerojatno ćemo imati i na kraju novoga tjedna. Ali ne i potkraj utorka i u srijedu, u većini Dalmacije tek četvrtak, kada će se vrijeme naglo promijeniti, temperatura se osjetno sniziti, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerojatno i nevrijeme. 
Ako ono i izostane – bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare, piše u prognozi za HRT Zoran Vakula.

U nedjelju i ponedjeljak još stabilno, zatim promjena vremena – ponegdje i uz moguće nevrijeme

“Na kopnu će i nedjelja te ponedjeljak još biti pretežno sunčani, s jutarnjom svježinom, ponegdje i maglom, te mnogima ugodnom dnevnom toplinom. Stabilnom vremenu doći će kraj u utorak poslijepodne, kada će se sa sjevera jače naoblačiti uz kišu, pa i grmljavinu, te osjetan pad temperature zraka i umjeren sjeveroistočni vjetar. No već od četvrtka opet raste vjerojatnost za više suhog i sunčanog vremena.

Na Jadranu će sunčano i vrlo toplo, mjestimice čak i vruće biti sve do srijede, kada dolazi izražena promjena vremena, najprije na sjeverni Jadran, a u noći na četvrtak i sve do juga zemlje. Pljuskovi praćeni grmljavinom bit će česti, a moguće je i nevrijeme. Nakon umjerenog juga od srijede će zapuhati jaka, na udare i olujna bura, a temperatura će se sniziti”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Pod utjecajem anticiklone, vrijeme će biti sunčano i stabilno, što će biti motivirajuće za većinu ljudi. Preporuča se boravak na otvorenom.

A.Kučić/Sjever.hr/HRT/DHMZ

15.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.