Now Reading:
Evo tko je pripremio najbolju kotlovinu na Danu varaždinskog placa
Full Article 2 minutes read

Evo tko je pripremio najbolju kotlovinu na Danu varaždinskog placa

Dan varaždinskog placa i ove je godine opravdao status najveselijeg događaja u gradu. Uz ritmove Kraljeva ulice i Dečkiju z bregov, više je od dvadeset ekipa sudjelovalo u tradicionalnom natjecanju u pripremanju kotlovine. Zamamni mirisi širili su se cijelim centrom grada, pa nije manjkalo posjetitelja koji su ih bodrili i nestrpljivo očekivali da kotlovine budu spremne za kušanje.

Uz dobru glazbu, ukusnu hranu i pokoju kapljicu, dobro raspoloženje je neizbježno, pa su mnogi i zaplesali.
Stručna je ocjenjivačka komisija u čijem su sastavu bili Damir Crleni, Anđelko Levanić, Erik Glavica, Predrag Ciglar i Rene Bakalović, imala težak zadatak izabrati najbolje, no oko prve tri ekipe naposljetku su ipak bili jednoglasni.

Najbolja po okusu, mirisu i teksturi bila je kotlovina DŠR Mirko Relac – Poljana Biškupečka čiji je ‘glavni chef’ Franjo Puškadija priznao kako ga pobjeda nije iznenadila, ali tajni je recept pobjedničke kotlovine ipak odlučio zadržati za sebe:
-Iskustvo znači jako puno. Mi već godinama sudjelujemo na natjecanjima i dokazali smo da smo dobri. Danas su nas ocjenjivali vrhunski kuhari koji znaju prepoznati dobru kotlovinu, i zbog toga smo ponosni na pobjedu – rekao je Puškadija.

Direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo velikim brojem ekipa koje su sudjelovale, a posebno je zahvalio ekipi Bepo ribarnice koji su na Dan placa stigli čak iz Murtera.

-Cilj našeg dana placa je postići dobru atmosferu, da se ljudi zabave i provesele, a osobito smo ponosni što je svake godine veliki interes za natjecanje u kuhanju i što se ekipe trude biti sve boje i bolje’– zaključio je.

Zadovoljni mogu biti i članovi trećeplasirane ekipe ‘Džesika’, kao i drugoplasirani ‘Pinklec’ koji su već mnogo puta pokazali vrhunsko umijeće, te im je ovogodišnji plasman potvrda već kultnog statusa majstora kotlovine. Ovogodišnji Dan placa imao je i humanitarnu notu.

www.sjever.hr

15.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.