Now Reading:
FOTO: Žurne službe okupile se u Sračincu – simulirali prometnu nesreću i educirali djecu i mlade
Full Article 2 minutes read

FOTO: Žurne službe okupile se u Sračincu – simulirali prometnu nesreću i educirali djecu i mlade

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu te edukacije, posebice osnovnoškolaca, u Sračincu je u subotu održana vježba simulacije prometne nezgode u kojoj su sudjelovali MUP, JVP Grada Varaždina, GDCK Varaždin i DVD Svibovec Podravski.


Među onima koji su pozorno pratili vježbu bio je i Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.
-Opet u općini Sračinec imamo organiziranu hvalevrijednu akciju. Naša dična Mateja Križnjak koja je ranije pokrenula inicijativu Mind the Gap, sada je pokrenula i ovu inicijativu. Riječ je o simultanom prikazu prometne nesreće dva automobila, a u simulaciju su uključeni policija, profesionalni vatrogasci, Crveni križ i HAK, da prezentiraju našoj djeci i budućim vozačima kako treba postupati u slučaju prometne nesreće – rekao je načelnik.

Simulirana je prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri osobe, a jedna je od njih izvlačena iz automobila rezanjem vozila. Prikazan je i požar na automobilu, a okupljeni su se, zahvaljujući simulatoru prevrtanja vozila, imali priliku uvjeriti i kolika je važnost vezanja sigurnosnog pojasa u automobilu, dok je u Domu kulture HAK pripremio kratku edukativnu prezentaciju.

-Posebno me raduje što su se uključila djeca iz Osnovne škole Sračinec jer znamo da su nam djeca aktivni sudionici u prometu i dobro je da su mogli naučiti kako se ponašati kad se dogodi nesreća, smije li se povrijeđena osoba izvlačiti iz auta, tko je za što nadležan. Zahvaljujem Mateji, našoj prošlogodišnjoj dobitnici priznanja Općine Sračinec. Time pokazuje da mladi imaju ideje, a Općina je uvijek tu da ih u tome podrži – rekao je načelnik Novoselec.

S.Kalajdžija i A.Kučić/Sjever.hr

15.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.