Bedeković u Krapinsko-zagorskoj županiji: Do 30. rujna zaštitari i detektori metala u centrima za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković u petak je održala sastanak s ravnateljima centara za socijalnu skrb i ustanova socijalne skrbi u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Kazala je da je cilj jačanje međusobne suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, centara za socijalnu skrb i svih ustanova socijalne skrbi i Ministarstva te naglasila tri važne stvari koje su u tijeku – fizička i tehnička zaštita, status službene osobe i edukacija socijalnih i stručnih radnika.

– Kad govorim o fizičkoj zaštiti mislim na ovlasti zaštitarskih službi. Kad govorim o tehničkoj zaštiti mislim na uvođenje detektor metala u sve ustanove socijalne skrbi. Ovisno o materijalnom stanju samih građevina uvodimo ili detektore metala portale ili ručne detektore metala. To je ostavljeno samim ravnateljima. Rok je 30. rujna. Ono što sam vidjela, a posjetila sam centre u Zlatar Bistrici i Krapini, ovdje su te pripreme u finalnoj fazi – rekla je ministrica Bedeković te najavila da će izmjene Kaznenog zakona s uvođenjem statusa službene osobe za sve socijalne radnike i stručne radnike u sustavu socijalne skrbi do kraja godine u saborsku proceduru te da će u listopadu početi edukacija socijalnih i stručnih radnika.

Jasna Petek, zamjenica krapinsko-zagorskog župana, je istaknula da imaju odličnu suradnju sa svim ustanovama iz područja socijalne skrbi.
– Ono gdje vidimo iskorake je u području rane intervencije, u području osiguravanja stanovanja za žrtve nasilja, u području psihosocijalne podrške raznim problemima, obiteljima tako da su to neke aktivnosti koje nam slijede u budućnosti, prvenstveno preko prijave nas kao Županije ili naših institucija ili institucija socijalne skrbi na natječaje koji su u najavi – kazala je zamjenica župana Petek.

sjever.hr

13.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.