Now Reading:
LAKŠE JE UDVOJE! Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije održao Okrugli stol na temu “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”
Full Article 4 minutes read

LAKŠE JE UDVOJE! Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije održao Okrugli stol na temu “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”

poduzetnički klub žena kzž

Danas, 13. rujna, u prostorijama HGK Županijske komore Krapina, održao se Okrugli stol na temu “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”. Okrugli stol organizirao je Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorse županije u suradnji sa Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora. Okruglom stolu pridružili su se i Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, dok su u aktivnom dijelu Okruglog stola sudjelovale Sanja Pleško, Karmen Kroflin, Katarina Čaržavec, Maja Lovrečić, Lina Presečki, Snježana Leljak, predstavnica MPI Vrelec iz Slovenije (Business incubator Vrelec iz Rogaške Slatine), Ivana Radić predsjednica udruge Međunarodne mreže poslovnih žena i Mijo Kovačević stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove HGK, ali i sve ostale sudionice Okruglog stola i članice Udruge.

Na samom početku Okruglog stola sve prisutne je pozdravila Snježana Leljak, inicijatorica osnivanja Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije koja je istaknula kako je vrijeme da se i žene poduzetnice počnu umrežavati kao što to radi i muški dio svijeta poduzetništva. “Umrežavanje žena jedan je od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime jer jedino umrežene žene mogu pomagati jedna drugoj, promovirati, međusobno se informirati i educirati, a samim time mijenjati percepciju u društvu kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. Žene i u situacijama kada se čini da nema izlaza one ga nađu, a kada to primjene u poslu može biti vrlo uspješno. Stoga svijest o ženskom poduzetništvu treba stalno poticati i jačati, jer su bitan faktor gospodarskog rasta”, rekla je Snježana Leljak.

U pozdravima se pridružio i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Davor Pleško, istaknuo je kako žene zaslužuju svoje mjesto u poduzetništvu, jer poduzetništvu trebaju žene koje su samostalne, koje znaju da mogu uspjeti i treba ih poticati kako bi to i ostvarile. Dodao je kako je u obrtništvu zastupljeno tek 30% obrtnica u odnosu na kompletan broj obrtnika i na tome postotku treba poraditi.

“Iznimno sam sretna što je pokrenuta inicijativa za pokretanje Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije. Čitav svoj vijek provela sam u javnom sektoru, ali čitav život provela sam u obiteljskom obrtu, prije je bila mama obrtnica i sada je obrt preuzela sestra”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek. “Jako je važno da se žene međusobno umrežavaju i da žene čuju koliko ima dobrih i pozitivnih primjera u našoj sredini te da budemo jedna drugoj inspiracija i poticaj za pokretanje vlastitog biznisa. U Krapinsko-zagorskoj županijij imate partnera za sve svoje aktivnosti”, dodala je zamjenica Petek.

U aktivnom dijelu Okruglog stola razgovaralo se o tome na koji način funkcioniraju zajednička poduzeća, odnosno poduzeća u vlasništvu bračnih partnera. Zaključak je kod svih sudionica isti: zajednički biznis ima svoje i loše i dobre strane. Žene su perfekcionisti, bitni su im detalji, dok je muškarcima bitno samo da je posao odrađen. Ali nakon svega, puno je lakše udvoje!

Na samom kraju druženja, svim sudionicama predstavljen je projekt „Mala škola poduzetništva za žene“ koji provode Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Međunarodna mreža poslovnih žena, nakon čega je Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodne mreže poslovnih žena rekla kako je iznimno bitno da se žene umrežavaju, budu potpora jedna drugoj, kako poduzetništvo ne bi i dalje bilo rezervirano samo za muškarce.

Nakon službenog dijela, sve sudionice obišle su Zagorski gospodarski zbor i zakazale novo druženje idući tjedan kako bi dogovorile detalje oko aktivnosti planiranih do kraja 2019. godine.

m.sopek/sjever.hr 13.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.