Now Reading:
Prvi dječji folklorni susreti u Žiškovcu
Full Article 2 minutes read

Prvi dječji folklorni susreti u Žiškovcu

dječji folklor

Kulturno-umjetničko društvo Žiškovec, u nedjelju je bilo domaćin Prvih dječjih folklornih susreta. U Domu kulture u Žiškovcu tako se okupilo šest dječjih folklornih i tamburaških skupina, a uz djecu iz Žiškovca, nastupili su i: KUD Mačkovec, KUU Zasadbreg, Dječji vrtić „Stonoga“, KU „Seljačka sloga“ Prelog i Dječji tamburaški orkestar KUU „Zvon“ Župne zajednice Mala Subotica.

Prema riječima organizatora, ideja ovih susreta je približavanje djece kulturi, posebno tradicijskoj kulturi, zavičajnoj glazbi, ali i zaboravljenim običajima te dječjim igrama. Predsjednik Mjesnog odbora Žiškovec Dragutin Vugrinec otvorio je Prve dječje folklorne susrete uz pohvale organizatorima koji su u mjesto donijeli još jedan događaj u nizu promocije međimurske tradicijske kulture i običaja. Mali izvođači sa svojim su voditeljima pripremili zanimljive nastupe, a bodrila ih je prepuna dvorana Doma kulture. Program su vodili mladi Tarja Novak i Leonardo Reich, uz pomoć Jagode Srša, voditeljice Dramske skupine KUD-a Žiškovec.

Grad Čakovec pružio je pomoć organizaciji i ove manifestacije u Žiškovcu čije je Kulturno-umjetničko društvo aktivno tijekom cijele godine te niže zapažene rezultate u svom radu. Osim djece iz Žiškovca, najmlađa folklorna skupina okuplja i njihove vršnjake iz Krištanovca te Novog Sela Rok. Prvi dječji folklorni susreti pobudili su veliko zanimanje, kako izvođača, tako i publike, pa je želja organizatora da ova manifestacija preraste u tradiciju, a susreti se i ubuduće planiraju održavati upravo u ovom terminu, početkom rujna.

www.sjever.hr 09.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.