Now Reading:
Znate li da je započeo najvažniji tjedan u životu Krapine? Doznajte zašto je najvažniji….
Full Article 2 minutes read

Znate li da je započeo najvažniji tjedan u životu Krapine? Doznajte zašto je najvažniji….

Započeo je najvažniji tjedan u životu Krapine – Tjedan kajkavske kulture. Kao što i sam gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović kaže vrijeme se u Krapini mjeri od festivala do festivala. Sama manifestacija započela je u nedjelju Dječjim korzom i zabavno-glazbenim programom „Kaj vu duši”, a samu manifestaciju otvorila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

-Ova manifestacija danas u očuvanju kajkavske kulture ima najznačajnije mjesto zahvaljujući onim koji organiziraju manifestaciju ali i svim građanima koji ju prate – izjavila je ministrica te dodala da ju posebno veseli da tijekom svih ovih godina manifestacija stalno pronalazi nove izričaje, nove sudionike i pokreće nove sadržaje te privlači veliki broj publike.

Domaćin, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zadovoljan je što i ove godine u programu sudjeluje veliki broj najmlađih što je garancija da će se kultura i tradicija kajkavskog kraja održati. Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, u svom je kratkom pozdravu naglasio da je Krapina glavni grad kajkavskog govornog područja zbog čega i dalje ovdje treba čuvati “kaj”.

Inače, ovogodišnji program donosi veliki broj zabavnih, kulturnih, tradicijskih,sportskih i ostalih sadržaja od kojih svakako treba izdvojiti najpoznatije sadržaje Festival kajkavskih popevki te Zagorski gospodarski zbor čije je otvorenje u četvrtak. U dijelu programa pod nazivom „U ozračju kaja“ ove će se godine predstaviti općine Lobor i Sveti Križ Začretje iz Krapinsko-zagorske županije te iz ostalih dijelova kajkavske regije Mursko Središće, Gornji Kneginec i Ravna Gora.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.