Now Reading:
U Zagorju završio Put po Hrvatskoj u 90 dana
Full Article 3 minutes read

U Zagorju završio Put po Hrvatskoj u 90 dana

kuhari

U BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, održana je završnica projekta Put po Hrvatskoj u 90 dana u sklopu koje su osobe s invaliditetom uz mentorstvo kuhara Marka Futivića i Vedrana Habela pripremile svečani ručak.

Cilj projekta Put po Hrvatskoj u 90 dana je, prema riječima predsjednika Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja Vedrana Habela, osobama s invaliditetom dati znanje, istovremeno osluškujući poslodavce koji im mogu otkriti što tržište želi i zahtijeva. „Kad smo krenuli u projekt, uključili smo i djecu, kroz kuharske radionice, pripremanje stola i serviranje, te smo ih tako već u startu upućivali u kojem bi smjeru njihov životni put mogao ići. Ugostiteljstvo je trenutno jedini sektor u Republici Hrvatskoj koji po nama ima perspektivu rasta, ali i perspektivu zapošljavanja osoba s invaliditetom“ – rekao je Vedran Habel.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Krapinsko-zagorska županija vrlo osjetljiva za osobe s invaliditetom, prvenstveno što se tiče djece, edukacije i uključivanja u redovne sustave. „Projekt Put po Hrvatskoj u 90 dana je odličan i dakako dobrodošao. Udruga nastavnika ugostiteljskog obrazovanja je zajedno sa osobama s invaliditetom putovala po Hrvatskoj te su u svim županijama u suradnji s vrsnim kuharicama i kuharima, ugostiteljima i ugostiteljicama nastojali naučiti i educirati se o delicijama koje se pripremaju u tom kraju, a s druge strane sigurni i pokazati kako u ugostiteljstvo i turizmu mogu raditi osobe s invaliditetom. Sigurno imaju sposobnosti koje su dobrodošle u ovom području i ovim deficitarnim zanimanjima“ – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

www.sjever.hr/KZŽ 08.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.