Now Reading:
Međimurje domaćin više od 1000 karatista iz 117 klubova diljem svijeta
Full Article 2 minutes read

Međimurje domaćin više od 1000 karatista iz 117 klubova diljem svijeta

karate čakovec

Ovog vikenda, dvorana graditeljske škole Čakovec, domaćin je 23. Međunarodnog karate turnira Međimurje Open, koji se tradicionalno održava početkom nove natjecateljske sezone. „Međimurje Open“ je najveće i najmasovnije natjecanje organizirano u našoj Županiji, na kojemu sudjeluje više od 1000 natjecatelja iz 117 klubova iz čak 15 država.

Koliko je truda i rada uloženo u organizaciju 23. Međunarodnog karate turnira prepoznao je te pohvalio predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je svim natjecateljima poželio sreću, a sucima poručio „neka vam je svima mirna ruka i precizno oko prilikom suđenja“.

Turnir se već više od 20 godina održava u Čakovcu te svake godine ima sve više i više natjecatelja što je u svom govoru istaknuo čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je ujedno pohvalio i sve uključene u samu organizaciju.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman prate rad karate klubova iz Međimurja, a ovom prilikom još su jednom podržali naše sportašice i sportaše. 

„Ovakva natjecanja odlična su promocija sporta, sportskog turizma i vrhunskih međimurskih sportaša koji  u posljednje vrijeme ostvaruju vrhunske rezultate na najvećim sportskim natjecanjima koja se održavaju diljem Hrvatske, Europe i Svijeta. Svim natjecateljima želim puno uspjeha“, poručio je župan Posavec prilikom samog otvaranja.

Ovo je jedan od 4 izborna turnira, na kojem će mladi natjecatelji pokušati izboriti plasman na svjetsko prvenstvo u Čileu koje se održava krajem listopada ove godine.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 01.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.