Now Reading:
Održana sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora županijske Vatrogasne zajednice
Full Article 2 minutes read

Održana sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora županijske Vatrogasne zajednice

vatrogasna zajednica

U prostorima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije u utorak 27. kolovoza održana je sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Sjednici su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, pročelnica Službe ureda župana i zamjenica načelnika Stožera  Melita Ivančić, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te ostali članovi.

Prema dnevnom redu, zapovjednik Habijan je okupljenim članovima predstavio informacije o vatrogasnim intervencijama na području Koprivničko-križevačke županije u periodu od 1. siječnja do 31. srpnja 2019. godine te zahvalio svim Javnim postrojbama gradova i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima na izuzetno dobroj suradnji i nesebičnoj pomoći prilikom zajedničkih intervencija.

Također je predstavljena informacija o redovnim dislokacijama vatrogasaca i vatrogasnih vozila sa područja naše županije, koji su u periodu od 21. lipnja do 27. kolovoza 2019. godine upućivani u mjesta NP Brijuni, Lastovo i Konavle, a u pripremi je bila i jedna izvanredna dislokacija za područje Šibensko-Kninske županije.

Zapovjednik se osvrnuo i na uvođenje TETRA digitalnog sustava radio veza za stratešku razinu zapovijedanja, a prijedlog je da se sustav raspodijeli na tri govorne grupe – Koprivnica, Križevci, Đurđevac dok je četvrta grupa Vatrogasna zajednica županije.

Na sjednici su članovi informirani i o zaključcima sa sastanaka s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom, a bilo je riječi i o narednim zadacima od kojih posebno treba izdvojit obilježavanje 12. Kornatske tragedije 30. kolovoza, organizaciju vatrogasnih natjecanja,te razna osposobljavanja, edukacije i radionice.

foto: Kckzz

www.sjever.hr/kckzz.hr 29.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.