Now Reading:
Dvojica mladića napala interventne policajce – jedan od policajaca ozlijeđen
Full Article 2 minutes read

Dvojica mladića napala interventne policajce – jedan od policajaca ozlijeđen

policija

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da su maloljetnik i 23-godišnjak s područja općine Pribislavec počinili kazneno djelo napada na službenu osobu.
Naime, u srijedu, 17. srpnja oko 19:30 sati, u Pribislavcu, u Ulici Miroslava Krleže policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira reproduciranjem glazbe.
Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem zvučnika glasno reproducirao 23-godišnjak. Na zakonitu naredbu policijskih službenika da utiša glazbu, 23-godišnjak je fizički nasrnuo na policijske službenike, koji su potom uporabili sredstva prisile i svladali ga. Nakon toga na policijske službenike fizički je nasrnuo i maloljetnik koji je također uz uporabu sredstava prisile svladan te su obojica uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.


Alkotestiranjem je utvrđeno da je 23-godišnjak opisano kazneno djelo i prekršaj počinio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,84 promila, dok se maloljetnik odbio podvrći alkotestiranju.
Liječničkim pregledom utvrđeno je da su u događaju lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik, dok je maloljetnik izričito odbio ponuđenu liječničku pomoć. Prema maloljetniku te protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Ujedno, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

www.sjever.hr

19.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.