Now Reading:
Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ na prijemu kod gradonačelnika Čakovca
Full Article 2 minutes read

Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ na prijemu kod gradonačelnika Čakovca

kovac

Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ prošle je godine obilježio dvadesetu obljetnicu postojanja, a u svom iznimno uspješnom radu, do sada je nanizao nastupe diljem Hrvatske, ali i susjednim zemljama te primio ukupno 18 nagrada što ga čini jednim od najuspješnijih tamburaških orkestara Hrvatske.

Pod vodstvom dirigenta Tomislava Cvrtile, orkestar se nedavno vratio iz slovačkog glavnog grada Bratislave gdje je ostvario veliki uspjeh. Na 10t. International Youth Music Festivalu koji se od 2. do 5. srpnja održao u Bratislavi, ŽTO Stjepan Bujan Stipić je osvojio zlatnu plaketu u kategoriji ansambala sa slobodnom instrumentacijom. Tome treba dodati i uspjeh na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava gdje je orkestar krajem prošle godine osvojio 3. mjesto u kategoriji koncertnih orkestara te nagradu za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Tim je povodom, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač primio predstavnike orkestra, predsjednika Marijana Ramušćaka, tajnika i člana ansambla Nikolu Kraljića i člana Radovana Goričanca. Čestitavši na nagradama, ali i predanom i kontinuiranom radu orkestra, gradonačelnik Kovač je rekao kako se radi na tome da uspješne gradske udruge u kulturi dobiju konačno svoj zasluženi prostor, prigodan i za rad, ali i za riznicu dokumenata i osvojenih priznanja. Grad Čakovec, dodao je Kovač, i dalje će financijski pomagati njihovom radu te pratiti sve aktivnosti Tamburaškog orkestra. Gradonačelnik je tamburašima uručio prigodne poklone uz želju za što uspješnijim koncertnim nastupima i natjecanjima.

www.sjever.hr 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.