Now Reading:
Koprivnički plac dobio novo ruho
Full Article 2 minutes read

Koprivnički plac dobio novo ruho

koprivnicki plac

U organizaciji Grada Koprivnice, Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. i AK Galerije od 11.7. do 15.7.2019. godine, Zvonimir Haramija Hans oslikavao je zid na ulazu Koprivničkog placa.

Zvonimir Haramija Hans je vizualni umjetnik sa širokim područjem interesa i djelovanja na polju likovne umjetnosti. Bavi se tradicionalnim likovnim medijima i tehnikama kao što su crtež, kolaž, slikarstvo, oslikavanje murala, ali isto tako i računalnom grafikom, fotomontažom, animacijom te izradom animiranih glazbenih video spotova u suradnji s drugim kreativcima.

Tema murala koji krasi Koprivnički plac je odlazak seoske obitelji kolima na tržnicu u Koprivnicu što je oduvijek bio dio naše, podravske tradicije.

– Inspirirala me ljepota podravskog krajolika kao i slike naivnih umjetnika koje prikazuju slične motive. Naslikao sam to na svoj, ilustrativan način želeći jednom klasičnom motivu udahnuti suvremeniji izgled. Da zadržim dojam “starinskog” koristio sam crnu, bijelu i tonove sive boje kako bi dobili dojam da gledamo stari crno-bijeli film – pojasnio je Hans, čiji impresivni murali krase mnoge dijelove Koprivnice.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.