Now Reading:
PRVO DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, A ONDA SE VRAĆA PAKAO: Meteorolozi otkrili kad kreće novi udar vrućine
Full Article 3 minutes read

PRVO DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, A ONDA SE VRAĆA PAKAO: Meteorolozi otkrili kad kreće novi udar vrućine

nevrijeme

Nakon sunčanog dana, oblaka će i navečer biti malo te neće remetiti pogled na zvijezde i Mjesec – koje će neki promatrati samo kao dio ljetne idile, neki kao podsjetnik na godišnjicu Apolla, a mnogi i zbog večerašnje djelomične pomrčine Mjeseca, piše Petra Mikuš Jurković u svojoj prognozi za HRT . Na Jadranu još će samo u noći na srijedu puhati umjerena do jaka bura, a zatim danju sunčano, ponegdje i vedro uz vjetar s mora – prenosi Net.hr.

Na kopnu će ipak biti malo više oblaka, od četvrtka opet i lokalnih pljuskova, koji će tijekom srijede još izostati jer nad našim područjem prolazno ima manje vlage te nema izraženih fronti i sustava.

Stoga će na istoku Hrvatske srijeda biti pretežno sunčana, popodne ipak uz umjeren razvoj oblaka. Jutro razmjerno svježe uz temperaturu od 13 do 15 °C, a popodne vrlo toplo, oko 28 °C. Samo će povremeno u Podunavlju puhati do umjeren sjeverozapadnjak, a mjestimice u središnjoj Hrvatskoj jugoistočnjak, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, poslijepodne uz više oblaka, no uglavnom visokih, prozirnih. Najviša temperatura od 27 do 29 °C.

Sunčano na Jadranu

Podjednaka dnevna temperatura uz sunčano vrijeme bit će i na sjevernom Jadranu, a ujutro od 18 do 22 °C. Noću će puhati umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, koja će danju oslabjeti i okrenuti na vjetar s mora. U gorju i unutrašnjosti Istre jutro svježe, između 10 i 13 °C, a tijekom uglavnom sunčanog dana temperatura će porasti na vrijednosti od 25 do 28 °C.

U Dalmaciji obilje sunca te vruće poslijepodne. Još će u noći i ujutro puhati umjerena, lokalno i jaka bura, koja će danju okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Pritom će more biti malo do umjereno valovito, temperature između 22 i 24 °C. I na jugu Hrvatske podjednako toplo more, a danju sunčano, na otocima i vedro te vruće uz temperaturu oko 30 °C. Ujutro duž obale toplo, oko 20 °C, a u zaobalju ipak koji stupanj niža temperatura. Nakon bure, već će prijepodne zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, osobito za vikend. Na sjevernom će dijelu ipak povremeno biti više oblaka, a uglavnom u petak i pokojeg pljuska. Danju će puhati vjetar s mora – jugozapadni i sjeverozapadni.

Pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti

U unutrašnjosti u četvrtak i petak opet promjenjivo, uglavnom uz popodnevne pljuskove s grmljavinom. U subotu pak sunčanije, ujutro uz moguću kratkotrajnu maglu. Bit će stabilnije, no popodne je još poneki pljusak moguć u gorju. Temperatura će porasti, pa nam se za vikend vraćaju ljetni vrući dani, piše Petra Mikuš Jurković za HRT.

www.sjever.hr/Net.hr 17.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.