Now Reading:
MATIJA POSAVEC U NU2: „HNS se treba ispričati zbog onoga što je napravio prije dvije godine”
Full Article 2 minutes read

MATIJA POSAVEC U NU2: „HNS se treba ispričati zbog onoga što je napravio prije dvije godine”

Međimursku župan, HNS-ov Matija Posavec, gostovao je danas u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 voditelja i urednika Aleksandra Stankovića.

Posavca se često ističe kao mogućeg budućeg predsjednika stranke, ali se u posljednje vrijeme nagađa i da bi stranku mogao napustiti, piše Jutarnji list. Na samom početku emisije govorio je upravo o nagađanjima da je nezadovoljan stanjem u HNS-u i mogućnosti izlaska iz stranke, kao i o sudbini HNS-a unutar vladajuće koalicije nakon afere s bivšim ministrom uprave Lovrom Kuščevićem.
Na pitanje je li točno da već neko vrijeme razmišlja o izlasku iz stranke, kaže da već dvije godine nije zadovoljan stanjem u HNS-u te da svi procesi koji se sada događaju nisu dobri za stranku.

-Vidio sam da stvari nisu dobre i treba to jasno i konkretno reći. Reći ću nešto što će možda iznenaditi sve, ali treba biti netko u HNS-u, i to ću biti ja prvi, da se treba članicama i članovima i javnosti ispričati zbog onoga što je HNS napravio prije dvije godine. To nije bilo hrabro i odgovorno. Najbolje bi bilo da su tada bili novi izbori. Stranci treba novi početak, potpuno drugačiji smjer. Ako to bude tako, tada će i moja uloga u HNS-u biti drugačija i spreman sam to preuzeti, čišće i jasnije vratiti HNS na put onako kako je to zamišljala Savka Dabčević Kučar. Ovo nije dobro – rekao je Posavec, koji je također rekao da smatra kako bi još ove godine trebali biti održani parlamentarni izbori.

-Ja jednako mislim danas i prije dvije godine, ali ovi europski izbori su mi donijeli jednu drugačiju percepciju. Ovo je dobar trenutak da vidimo kako dalje, ne samo HNS nego i cijela hrvatska politička scena. Ovo što se danas događa, nije dobro i treba mijenjati – rekao je Posavec, a prenosi Jutarnji.
Upitan o pozivu Radimira Čačića u Reformiste, ali i o pozivima iz SDP-a, Posavec kaže da misli da neće biti izbačen iz HNS-a.

-Ako me i izbace, bit ću nezavisni župan i imam svoj posao tako da zasad ne razmišljam o tome, a nema službenih kontakata s jednima ni s drugima, izjavio je.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/jutarnji.hr

14.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.