Now Reading:
Danas toplo, moguća pokoja kap kiše, ali već je na vidiku novo nevrijeme
Full Article 3 minutes read

Danas toplo, moguća pokoja kap kiše, ali već je na vidiku novo nevrijeme

prognoza

Dugotrajnog posve stabilnog razdoblja za sada nema, no vremenske će prilike danas ipak biti povoljnije za razne događaje na otvorenome – sunčanog vremena posvuda će biti više, a pljuskova mjestimice, i to uglavnom u unutrašnjosti. Posljedica je to i dalje vlažnog zraka iznad naših krajeva, no tlak zraka ipak će malo porasti, najavljuju iz DHMZ-a.

Stoga će na istoku zemlje u nedjelju sunčanog vremena biti više, no i dalje su popodne lokalno mogući pljuskovi. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a popodnevna temperatura zraka između 24 i 26°C.

Podjednako toplo bit će i u središnjim krajevima. Ovdje će uz prevladavajuće sunčano vrijeme vjetar biti slab do umjeren sjeverni. Sredinom dana uz lokalno više oblaka moguć je poneki pljusak, a ujutro ponegdje i kratkotrajna magla. Pljuskova može biti i mjestimice u gorju, no svakako će biti duljih sunčanih razdoblja uz koje će temperatura porasti na vrijednosti između 22 i 25°C.

Na moru sunčano i uglavnom suho. Nakon umjerene bure, podno Velebita i jake, danju će zapuhati vjetar s mora. Mjestimice jaka bura tijekom jutra oslabjet će i u Dalmaciji te okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru prolazno i jak. Pritom će more biti uglavnom umjereno valovito. Bit će većinom sunčano i stabilno uz najvišu temperaturu od 26 do 28°C.
Na varaždinskom području bit će djelomice sunčano, ali uz jači razvoj oblaka postoji mogućnost za vrlo malo kiše ili pokoji kratki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 23 °C.

Slično nas vrijeme očekuje sutra i prekosutra, u srijedu više sunca i viša temperatura (oko 24 stupnja), a za četvrtak nam ponovo najavljuju pljuskove i grmljavinu te mogućnost olujnog nevremena pa i tuče.

Biometeorološka prognoza za nedjelju
Na krajnjem istoku Hrvatske će se zadržati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. U ostalim područjima će se poboljšati u odnosu na prethodni dan. Bit će razmjerno povoljno do povoljno, pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Samo je kod najosjetljivijih skupina ljudi, uglavnom u unutrašnjosti, moguća nesanica i loše raspoloženje a kod kroničnih bolesnika manje tegobe.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 14.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.