Now Reading:
Župan Koren posjetio Službu civilne zaštite Koprivnica i novog voditelja Miroslava Blažotića
Full Article 3 minutes read

Župan Koren posjetio Službu civilne zaštite Koprivnica i novog voditelja Miroslava Blažotića

koren

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika ujedno i načelnika Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimira Ljubića te pročelnice Službe ureda župana Melite Ivančić, obišao je u četvrtak 11. srpnja djelatnike i novog voditelja Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslava Blažotića, kako bi se upoznao s radom Službe koja je reorganizacijom državne uprave potpala pod okrilje Ravnateljstva civilne zaštite u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova.

Novi voditelj Službe informirao je župana o organizaciji te novom ustroju prema kojem Služba administrativno spada pod Područni ured Varaždin koji uz Koprivničko-križevačku okuplja još četiri susjedne županije.

Kao Služba ustrojeni smo u dva odjela, a to su Županijski centar 112 i Odjel inspekcije. Što se tiče naše županije, nakon donošenja smjernica Procjene rizika od velikih nesreća za područje Koprivničko-križevačke županije slijedi donošenje Plana djelovanja civilne zaštite u kojem se moraju ustrojiti operativne snage na koje računamo ukoliko dođe do velikih nesreća i katastrofa. Ono što je bitno naglasiti jest da se ovim organizacijskim promjenama za naše građane nije ništa promijenilo te i dalje imaju istu uslugu na istome mjestu kao što su to imali do sada. Mi normalno nastavljamo s radom, provodimo aktivnosti kojima jačamo svijest građana o potencijalnim ugrozama te surađujemo s operativnim snagama i lokalnom samoupravom“, istaknuo je Blažotić zahvalivši Županijskoj upravi na suradnji i podršci.

Župan Koren čestitao je novom voditelju te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naglasivši kako Služba funkcionira bez da ju itko primjećuje što je najbolji pokazatelj kvalitete rada i odgovornosti djelatnika prema svojem poslu.

Rijetkost je da postoje ovakve službe koje funkcioniraju neprimjetno i za koje je sasvim nebitno tko je na čelu i u kakvom su ustroju, već da one rade dobro i obavljaju svoju dužnost. Nama u Županiji je najvažnije da Služba i cijeli sustav žurnih službi dobro i odgovorno radi i da se rješavaju problemi na terenu. Zadovoljni smo sa suradnjom i funkcioniranjem svih naših sastavnica, od naših vatrogasaca do svih ostalih službi sustava, koje u slučaju incidentnih situacija moraju adekvatno reagirati. Uvijek je želja da se zapravo što manje čujemo jer to znači da nema nikakvih problema, no isto tako mislim da imamo jedan od najbolje uređenih sustava u Hrvatskoj i na to smo ponosni“, kazao je župan Koren te izrazio želju da se suradnja nastavi na visokoj razini kao i do sada.

Današnjem obilasku prisustvovali su djelatnici i voditelji odjela Službe civilne zaštite Koprivnica te zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

www.sjever.hr 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.