Now Reading:
POTUKLI SE ROMI PRED PUPOVCEM I KAJTAZIJEM Zamjenik načelnice nasrnuo na šefa Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju?
Full Article 2 minutes read

POTUKLI SE ROMI PRED PUPOVCEM I KAJTAZIJEM Zamjenik načelnice nasrnuo na šefa Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju?

Do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između Željka Baloga, zamjenika načelnice Pribislavca i Matjaša Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, je došlo tijekom posjeta posebne radne skupine koja se bavi romskom problematikom – prenosi Direktno.hr.

Kako doznaje eMeđimurje, obojica su privedeni na istraživanje. Iz PU međimurske potvrdili su da su nešto poslije 12.30 sati zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Pribislavcu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Kako se neslužbeno doznaje, do verbalnog sukoba između nekoliko osoba je došlo prilikom posjete posebne radne skupine koju je formirao Saborski Odbor za ljudska prva i prava nacionalnih manjina. Tu su bili Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” i drugi.

Kako se saznaje, sukobili su se Željko Balog, zamjenik načelnice Općine Pribislavec, i Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, najprije verbalno, a sudeći po informaciji da je navodno jedna osoba ozlijeđena, očito je došlo i do fizičkog sukoba.

Dvije osobe su uhićene i trenutno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a policija dodatno istražuje eventualnu odgovornost i drugih sudionika ovog događaja. Detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Prema informacijama, uhićeni su Željko Balog i Matjaš Oršuš. Na Facebooku se pojavila i snimka cijelog događaja koju je objavio Željko Balog.

www.sjever.hr/Direktno.hr Foto arhiva 10.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.