Now Reading:
MEĐIMURSKI ŽUPAN POSAVEC PORUČIO: Žao mi je što je Kuščević podnio ostavku tek pod pritiskom javnosti i medija
Full Article 3 minutes read

MEĐIMURSKI ŽUPAN POSAVEC PORUČIO: Žao mi je što je Kuščević podnio ostavku tek pod pritiskom javnosti i medija

posavec

Župan Varaždinske županije i predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić smatra da se premijer Andrej Plenković neće odreći HNS-a dok je međimurski Matija Posavec izrazio žaljenje što je ministar Kuščević podnio ostavku tek nakon pritiska javnosti, medija i politike.

Čačić je odgovarajući na novinarska pitanje oko ostavke ministra Kuščevića rekao da je ona bila predvidiva i očekivana i da je bilo samo pitanje trenutka u kojem će se to desiti. Dodao je da ministar Kuščević nije Vaso Brkić da neće podnijeti ostavku.

Posavec je upitan da komentira ostavki ministra rekao da mu je osobno drago što je, po njegovim riječima, Kuščević shvatio ozbiljnost problema ali i da mu je žao što je to učinio tek pod pritiskom javnosti, medija i drugih političkih stranaka. Na pitanje smatra li njegov odlazak pobjedom HNS-a kazao je da tu nema nikakve pobjede već se ovdje radi o jasno izraženom stavu i shvaćanju da je problem postojao, da postoji, i da je učinjeno jedino ono što je bilo moguće, zdravorazumski i logično.

Na pitanje što dalje u koaliciji i je li bilo nekorektno što je HNS zatražio ostavku Kuščevića preko medija odnosno javnosti međimurski župan smatra da nije nekorektno imati stav i da ne misli da je nekorektno pristojno komunicirati i javno izreći taj svoj stav.

-Ne želim živjeti u državi gdje se morate povinovati nekakvom jednoumlju ili ne znam kako bih to nazvao. Smatram da svatko može iskoristiti svoju slobodu govora, izreći jasno svoj stav, kritizirati ako nešto nije dobro i upozoriti na neke anomalije koje se dešavaju u hrvatskoj politici ili hrvatskom društvu i ne vidim ništa loše u tome – zaključio je Posavec.

s.kalajdžija/sjever.hr 09.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.