Now Reading:
UPRAVO POTVRĐENO PLENKOVIĆ I VLADA STIŽU U ČAKOVEC 25. SRPNJA: Horvat najavio potpisivanje najmanje 15 ugovora
Full Article 3 minutes read

UPRAVO POTVRĐENO PLENKOVIĆ I VLADA STIŽU U ČAKOVEC 25. SRPNJA: Horvat najavio potpisivanje najmanje 15 ugovora

posavec horvat sastanak

Sjednica Vlade RH-a, koja je najavljena da će se održati u Čakovcu, na rasporedu je 25. srpnja. To je datum kojeg su na današnjem Kolegiju gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji potvrdili međimurski župan Matija Posavec i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Posavec je za samu najavljenu sjednicu kazao kako su konačno dobili priliku da se ona održi u Čakovcu, ali i da je cilj iskoristiti priliku da se zajedno sa središnjom vlasti krene u ostvarivanje mjera koje će značiti daljnji razvoj, u ovom slučaju Međimurja. Posavec je kazao kako je preko ministra Horvata, a prema središnjoj vlasti, upućeno 119 projekata koja, doduše neće sva doći na sjednicu Vlade u Čakovcu, ali će se o dobrom dijelu njih razgovarati.

Pojasnio je da je županija sama poslala 21 projekt, a devedesetak općine i gradovi. Župan je rekao da ima projekata koji su manje financijske vrijednosti ali i onih s velikim iznosima, no, da su svi važni za Međimurje.

Nakon njega riječ je preuzeo ministar gospodarstva Darko Horvat koji je potvrdio da će se sjednica Vlade održati 25. srpnja i da tu neće više biti odgode ili pomicanja roka. Ponovio je riječi župana Posavca da je u Zagreb stiglo 119 projekata i da je jedan veliki dio njih izvediv i biti će realiziran.

-No, međutim ima projekata koji neće biti rješivi i to se već sada vidi – dodao je Horvat. Kazao je da će biti selekcija projekata jer neki nemaju opravdan izvor financiranja. No, donio je dobre vijesti jer je najavio da će se za veliki broj projekata, od kojih neki na stolu stoje više godini, potpisati ugovori na sjednici Vlade u Čakovcu.

Inače, sjednica Vlade, prema riječima Posavca, održat će se u prostorima vojarne na što je Horvat dodao da je, zasada sigurno, da će se potpisati 15-ak ugovora. Kolegij se nastavio razgovorima oko projekata gdje su gradonačelnici i načelnici govorili o projektima koje su prijavili i koji bi trebali imati prioritet za realizaciju.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.