Now Reading:
U koprivničkom Domu za starije i nemoćne održana izložba i prezentacija tehnika oslikavanja svile
Full Article 2 minutes read

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne održana izložba i prezentacija tehnika oslikavanja svile

sviila

U četvrtak 4. srpnja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je prezentacija o svili i svilarstvu u Koprivnici, Podravini i Hrvatskoj te tehnikama oslikavanja svile, koju su prezentirali pitomačka umjetnica Slavica Vitković i đurđevački povjesničar Nikola Csik. Prezentaciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma Vesna Križan te etnologinja Muzeja grada Koprivnice Vesna Peršić Kovač.

Zamjenik Ljubić uvodno je pozdravio sve prisutne te zahvalio svima koji su došli podržati ovu jedinstvenu vrstu umjetnosti te kazao kako se bogatstvo umjetničkog izričaja može opisati na razne načine, a oslikavanje svile je jedan od najljepših te zbog zahtjevnosti izvedbe ima posebnu draž i vrijednost.

Na izložbi su se mogli razgledati razni unikatni predmeti od svile koje autorica oslikava već petnaestak godina, a održana je i edukativna prezentacija pod nazivom „Svila kraljica vlakana“ kojom je Nikola Csik  posjetiteljima približio kolika je važnost svilarstva i svilogojstva u gospodarskoj povijesti Hrvatske.

www.sjever.hr/kckzz.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.