Now Reading:
Za proračunsku transparentnost Samoboru čista petica, i Internet stranica u samom vrhu
Full Article 2 minutes read

Za proračunsku transparentnost Samoboru čista petica, i Internet stranica u samom vrhu

samobor

Institut za javne financije u srijedu je predstavio rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koje su za svoju transparentnost ove godine ocijenjene prosječnom ocjenom 3,9 od mogućih 5. 

Peticu za transparentnost tako je ove godine dobilo 65 gradova, među kojima je i Samobor koji je objavio sve potrebne dokumente. 

Naime, proračunsku transparentnost IJF mjeri brojem proračunskih dokumenata ( izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2017.;  izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2018.;  prijedlog proračuna za 2019.;  izglasani proračun za 2019.;  proračunski vodič za građane za 2019. ) objavljenih na službenim internet stranicama. Iako se taj broj iz godine u godinu povećava, još uvijek je dosta gradova i općina koje ne objavljuju čak ni zakonom obvezne dokumente, a još je veći broj gradova i općina, čak i tri županije, koji ne slijede ni preporuke Ministarstva financija, navodi se u analizi.

Samobor je zaslužio još jedno priznanje – kad je riječ o gradovima  s najboljim službenim internet stranicama prilagođenim građanima. Nedavno je to potvrđeno i srebrnom plaketom za informiranje građana putem internet stranice, kao i priznanjem za iznimnu aktivnost na društvenim mrežama. 

Čitavo istraživanje i interaktivnu kartu možete pogledati na stranicama Instituta za javne financije. 

www.sjever.hr/samobor.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.