Now Reading:
Ne propustite – i ove se godine skače u Dravu
Full Article 3 minutes read

Ne propustite – i ove se godine skače u Dravu

drava jump

Već petu godinu zaredom, Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina organizira manifestaciju pod nazivom „Drava Jump“. Dio je to međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama, a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka.

Uz to, Drava Jumpom Varaždin se treću godinu zaredom uključuje i u Drava Festival, kojeg koordinira slovenska Skupina za Dravu, a koji je pokrenut prije četiri godine u Sloveniji s ciljem približavanja rijeke Drave lokalnom stanovništvu, podizanja svijesti o zdravom i kvalitetnom životnom okolišu kojeg rijeka Drava pruža te o važnosti njegovog očuvanja. Ovogodišnji 4. Drava Festivala započeo je 18.5. i trajat će sve do 14.7. kada će završnica biti održana upravo u Varaždinu, i to kao jedinom predstavniku s hrvatskog područja.

Direktorica varaždinskog gradskog Turističkog ureda Jelena Toth najavljujući manifestaciju kazala je da se ona ove godine održava na novoj lokaciji – Cirkovečkoj. Naglasila je kako je Varaždin jedini hrvatski partner ove međunarodne akcije sa željom da se rijeka približi građanima te da su svi sadržaji besplatni.

Nikola Želimorski iz Rafting kluba Matis najavio je detaljno program koji počinje u nedjelju biciklijadom sa Stančićeva trga. Nakon toga na novoj lokaciji manifestacije slijedi cjelodnevni program, a svi zainteresirani moći će se provozati Dravom. Očekuje da će se što više građana odazvati.
Sve građane pozvao je i gradonačelnik Ivan Čehok ističući da je ova manifestacija pravi primjer kako da se Drava može uključi u turističku ponudu Varaždina. Cilj je povezati taj dio Drave s izletištem, odnosno bazenima, i sportskom dvoranom Arena. Za samu lokaciju Cirkovečke rekao je da je bogom dana i da je odličan izbor organizatora.
Veliko finale manifestacija će imati u nedjelju, 14. srpnja, u 15 sati skokom u Dravu.

www.sjever.hr/aktualno.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.