Now Reading:
Bandić obišao gradilište sljemenske žičare
Full Article 2 minutes read

Bandić obišao gradilište sljemenske žičare

bandić

-Uz remetinečki rotor, svjedočimo još jednom od velikih projekata u novijoj zagrebačkoj povijesti. Nakon 38 godina imat ćemo novu žičaru – svojevrstan dar građanima Zagreba. Na ovome radimo zadnjih 5 godina, duljina trase žičare će iznositi 5 017 metara, na 740 metara nadmorske visine sa 1 500 putnika svakih sat vremena i kapacitetom od 10 sjedala u svakoj kabini, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u četvrtak obišao gradilište sljemenske žičare u blizini okretišta tramvaja za Dolje.

Voditelj projekta Goran Radić je kazao da bi do početka zime trebali završiti radove na otvorenom i započeti radove na interijeru polazne stanice. Vizualno će biti u skladu s najnovijim arhitektonskim trendovima.

Podsjećamo, posljednja faza izgradnje nove žičare je podijeljena u dva dijela. Prvi dio obuhvaća izgradnju garaže te temelja za postrojenje i infrastrukturu duž koridora radi osiguravanja preduvjeta za montažu opreme. Drugi dio uključuje montažu, ispitivanje i puštanje u eksploatacijski sustav žičare te završetak svih građevinsko-obrtničkih radova na objektima i infrastrukturi.

Ovim se projektom želi rasteretiti postojeća sljemenska prometna infrastruktura i povećati broj posjetitelja Sljemena. Nova žičara će biti brža i sigurnija jer će se s najmodernijom tehnologijom opremiti 84 kabine, a vožnja će od početne stanice do Vidikovca trajati svega 16 minuta.

Tekst i foto Grad Zagreb 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.