Now Reading:
Ne propustite 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, manifestaciju posvećenu promociji i razvoju domaće povrtlarske proizvodnje
Full Article 3 minutes read

Ne propustite 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, manifestaciju posvećenu promociji i razvoju domaće povrtlarske proizvodnje

dan povrca

U subotu 6. srpnja na središnjem koprivničkom gradskom trgu održat će se edukativno promotivna manifestacija 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije koja će i ove godine okupiti velik broj izlagača i proizvođača povrća s područja naše županije. Ova značajna manifestacija koja je posvećena promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda. Svoje će domaće proizvode tako predstaviti čak 46 izlagača, a posjetitelji će moći i kupiti ponešto iz bogatog asortimana povrćarskih kultura.

Povrtlarska proizvodnja u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvaruje značajne pomake po pitanju brojnosti proizvođača, ali još važnije i po obimu  njihove proizvodnje, a tome uvelike pridonose i brojne mjere i subvencije za pravne i fizičke osobe iz djelatnosti poljoprivrede koje kroz sredstva iz Proračuna osigurava Koprivničko-križevačka županija. Tako osim poticaja za podizanje novih višegodišnjih nasada i sredstva za osiguranja u poljoprivredi, županijski proračun osigurava i subvencije poljoprivrednicima kao pomoć kod izrade dokumentacije za legalizaciju izgrađenih gospodarskih objekata u poljoprivredi, potpore u pčelarstvu, potpore za zdravlje i jačanje genetskog potencijala u stočarstvu, potpore za poticanje standarda ekonomske veličine te potpore za poticanje industrijske proizvodnje povrća.

Manifestacija, osim promotivnog karaktera, veliku pažnju usmjerava i na edukativni segment kroz stručna predavanja eminentnih stručnjaka koja će se održati u subotu 6. srpnja u 08,30 sati prije otvorenja središnje manifestacije, u prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica. Tematika ovogodišnjeg stručnog skupa je predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Križevci namijenjeni povrtlarima te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-križevačka županija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog preradi.

 Nakon predavanja će izlagači na koprivničkom Zrinskom trgu sudjelovati u promotivno-prodajnoj izložbi pa će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti i kupiti domaći luk, papriku, krastavce, rajčice, krumpir, kupus i brojne druge poljoprivredne kulture koje su dozrijevale na plodnoj podravsko-prigorskoj zemlji.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu u 9,45 sati, a u 11,00 sati će se dodijeliti priznanja najljepše uređenim izlagačkim prostorima, dok će u 12,00 sati predstavnici županijske uprave i Organizacijskog odbora manifestacije te uzvanici obići zaštićene prostore križevačke tvrtke KTC Agro d.o.o. za proizvodnju povrća u Sokolovcu.

Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa Županijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a Županija će predstaviti i nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća.

www.sjever.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.