Now Reading:
Ne propustite 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, manifestaciju posvećenu promociji i razvoju domaće povrtlarske proizvodnje
Full Article 3 minutes read

Ne propustite 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, manifestaciju posvećenu promociji i razvoju domaće povrtlarske proizvodnje

dan povrca

U subotu 6. srpnja na središnjem koprivničkom gradskom trgu održat će se edukativno promotivna manifestacija 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije koja će i ove godine okupiti velik broj izlagača i proizvođača povrća s područja naše županije. Ova značajna manifestacija koja je posvećena promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda. Svoje će domaće proizvode tako predstaviti čak 46 izlagača, a posjetitelji će moći i kupiti ponešto iz bogatog asortimana povrćarskih kultura.

Povrtlarska proizvodnja u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvaruje značajne pomake po pitanju brojnosti proizvođača, ali još važnije i po obimu  njihove proizvodnje, a tome uvelike pridonose i brojne mjere i subvencije za pravne i fizičke osobe iz djelatnosti poljoprivrede koje kroz sredstva iz Proračuna osigurava Koprivničko-križevačka županija. Tako osim poticaja za podizanje novih višegodišnjih nasada i sredstva za osiguranja u poljoprivredi, županijski proračun osigurava i subvencije poljoprivrednicima kao pomoć kod izrade dokumentacije za legalizaciju izgrađenih gospodarskih objekata u poljoprivredi, potpore u pčelarstvu, potpore za zdravlje i jačanje genetskog potencijala u stočarstvu, potpore za poticanje standarda ekonomske veličine te potpore za poticanje industrijske proizvodnje povrća.

Manifestacija, osim promotivnog karaktera, veliku pažnju usmjerava i na edukativni segment kroz stručna predavanja eminentnih stručnjaka koja će se održati u subotu 6. srpnja u 08,30 sati prije otvorenja središnje manifestacije, u prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica. Tematika ovogodišnjeg stručnog skupa je predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Križevci namijenjeni povrtlarima te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-križevačka županija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog preradi.

 Nakon predavanja će izlagači na koprivničkom Zrinskom trgu sudjelovati u promotivno-prodajnoj izložbi pa će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti i kupiti domaći luk, papriku, krastavce, rajčice, krumpir, kupus i brojne druge poljoprivredne kulture koje su dozrijevale na plodnoj podravsko-prigorskoj zemlji.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu u 9,45 sati, a u 11,00 sati će se dodijeliti priznanja najljepše uređenim izlagačkim prostorima, dok će u 12,00 sati predstavnici županijske uprave i Organizacijskog odbora manifestacije te uzvanici obići zaštićene prostore križevačke tvrtke KTC Agro d.o.o. za proizvodnju povrća u Sokolovcu.

Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa Županijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a Županija će predstaviti i nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća.

www.sjever.hr 05.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.