Now Reading:
I Međimurska županija dobila “peticu” za transparentnost proračuna
Full Article 2 minutes read

I Međimurska županija dobila “peticu” za transparentnost proračuna

mz

Prema podacima o proračunskoj transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica u razdoblju od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019. godine koje je objavio Institut za javne financije, Međimurska županija svrstana je u skupinu najtransparentnijih županija.

Kontinuitet visoke transparentnosti u najsjevernijoj hrvatskoj županiji održava se već nekoliko godina, a vrlo je uspješna bila inovacija u planiranju Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu kada su građani s više od 80 prijedloga sudjelovali u njegovu kreiranju.

Visoku ocjenu 5 za transparentnost uz Međimursku županiju dobio je i grad Prelog te općine Belica, Dekanovec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Kotoriba, Pribislavec, Strahoninec, Orehovica, Selnica, Sveta Marija, Štrigova, Sveti Juraj na Bregu i Sveti Martin na Muri.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut za javne financije je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.