Now Reading:
Kreće energetska obnova OŠ Matije Gupca Gornja Stubica u vrijednosti 7 milijuna i 128 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Kreće energetska obnova OŠ Matije Gupca Gornja Stubica u vrijednosti 7 milijuna i 128 tisuća kuna

os gstubica

Danas je prostorijama Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica u Gornjoj Stubici potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na sanaciji i povećanju energetske učinkovitosti zgrade škole.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7 milijuna i 128 tisuća kuna, a radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema vanjskom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa prema ne grijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, zamjena ili uvođenje sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Potpisivanju ugovora nazočili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, direktorica tvrtke Hidro Eko Futura d.o.o. koja će izvoditi radove, Marina Vujić i ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica Sanja Knezić.

Načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić rekao je kako će se s obnovom škole stvoriti kvalitetniji uvjeti za stvaranjem još većeg broja talentiranih učenika koji pohađaju školu i da će svi, po završetku obnove, biti zadovoljni i da će izvođač radova ispoštovati dogovorene rokove.

Direktorica tvrtke Hidro Eko Futura d.o.o., Marija Vujić, izjavila je kako su kao tvrtka zadovoljni što su dobili posao energetske obnove škole i kako će zadani rok za izvođenje radova poštovati.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar rekao je ova obnova nastavak ciklusa ulaganja u obrazovanje. Dodao je kako je ovo velika investicija, preko 7 milijuna kuna, s ključna dva elementa, a to su bolji uvjeti za rad nastavnika i djece u školi i kako bi škola mogla imati energetsku uštedu. Ujedno je rekao kako je ovaj projekat uvod u projekte koji će realizirati na području Gornje Stubice, a prvi slijedeći projekat je projektiranje nove sportske dvorane u Gornjoj Stubici.

Napominjemo kako se ovom energetskom obnovom očekuju uštede toplinske energije za grijanje za više od 70%.

m.sopek/sjever.hr 03.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.