Now Reading:
VRUĆINE SE NASTAVLJAJU, A NAKON NJIH STIŽE OLUJA: Za sjever Hrvatske meteoalarm izdao upozorenje
Full Article 3 minutes read

VRUĆINE SE NASTAVLJAJU, A NAKON NJIH STIŽE OLUJA: Za sjever Hrvatske meteoalarm izdao upozorenje

nevrijeme

Prvi dan srpnja protekao je sunčano i vruće, pa je bilo kakvo osvježenje dobro došlo, osobito u unutrašnjosti gdje je temperatura zraka ponegdje prelazila i 35 stupnjeva.

Idućih dana očekuje nas slično vrijeme, osobito na moru gdje će toplinski val trajati do sredine tjedna, dok će u unutrašnjosti ipak biti malo manje toplo. Prema sinoptičkoj karti i u utorak ćemo biti u polju izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka, a sa sjevera će prema nama povremeno pritjecati vlažan i nestabilan zrak, piše HRT.

Tako će na istoku zemlje biti sunčano i vruće. Uz mjestimice toplu noć dnevna temperatura zraka ponegdje bi mogla dosegnuti i 34 °C.

U središnjim krajevima danju će biti malo manje vruće, a i jutarnja temperatura malo niža nego na istoku. Prevladavat će sunčano, a poslijepodne i navečer uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, osobito uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre bit će djelomice sunčano, poslijepodne i navečer ponegdje uz mogućnost pljuskova i grmljavine. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vruće. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, koji će navečer okrenuti na buru. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 17, uz obalu između 20 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 33°C.

Idućih dana u unutrašnjosti će biti djelomice ili pretežno sunčano i danju malo manje vruće. Uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti pljuskova, osobito na zapadu, u noći na srijedu te ponovno u četvrtak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, piše HRT.

Na Jadranu će sljedećih dana biti sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, uz tople noći, osobito na jugu. Na sjevernom dijelu u noći na srijedu te u četvrtak lokalno može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u srijedu na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura koja će u četvrtak oslabjeti.

Dakle, od utorka na kopnu bit će malo manje vruće, na Jadranu do sredine tjedna bez veće promjene, a zatim će i ondje malo osvježiti.

Meteoalarm je za utorak za veći dio zemlje izdao žuto upozorenje.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ima-li-kraja-ovom-toplinskom-valu-meteorolozi-najavljuju-minimalno-osvjezenje-na-kopnu-moguci-su-i-pljuskovi-ali-i-dalje-ce-biti-ocekivano-toplo/9066005/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 02.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.