Now Reading:
Proslava 21. godišnjice postojanja koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
Full Article 3 minutes read

Proslava 21. godišnjice postojanja koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

proslava branitelji kckzz

Koprivnički ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u subotu svečano je proslavio 21. godišnjicu postojanja. Obilježavanje godišnjice započelo je biciklijadom od Gole do Koprivnice, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu te je služena sveta misa u Kapeli Svetog Florijana na kojoj je posvećena zastava koprivničkog ogranka UDVDR-a.

Na svečanoj sjednici Udruge u Hotelu Podravina sudjelovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru istaknuo kako je DVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije najbrojnija i najorganiziranija udruga u našoj županiji, a isto i ogranak Grada Koprivnice ima svoju težinu i dobru organiziranost i brojnost.

„Čestitam vam na očuvanju tekovina Domovinskog rata i njegovoj priči, kroz osnovnoškolska i srednjoškolska predavanja koja provodite za naše mlade naraštaje pa do organiziranja ovakvih događaja. Županija uvijek rado pomaže braniteljskim udrugama. Ove godine smo povećali sredstva za 20 posto i nadam se da ćemo i dalje ići u tom smjeru povećanja. Još jednom hvala vam na svemu što ste učinili za naš kraj”, kazao je zamjenik Ljubić.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, kojoj je pripala i čast da bude kuma posvećene zastave, zahvalila je svim braniteljima na nesebičnoj žrtvi zbog koje je ostvarena hrvatska sloboda.

„Ovaj dan nam je prilika da se podsjetimo i nikada ne zaboravimo na ono što ste prošli tijekom Domovinskog rata, da vam zahvalimo na svemu što ste učinili za našu državu i naš grad. Vaše današnje zajedništvo treba biti svijetli primjer mladima za budućnost, kako se vole i poštuju domovina i grad te kako se žrtvuje za njih kada je to potrebno“, naglasila je zamjenica Ostriž.

Okupljenima su se obratili i predsjednik UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice Zvonimir Prepelić i predsjednik UDVDR-a Podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović koji su se prisjetili okolnosti iz prvih dana borbe za hrvatsku neovisnost te zahvalili svima koji su darovali svoj život za slobodu budućih generacija.

www.sjever.hr/kckzz.hr 01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.