Now Reading:
SJEVER HRVATSKE POGODIO TOPLINSKI VAL: Krapina među najtoplijim gradovima u Hrvatskoj s 34,2 stupnja izmjerena u 15.00 sati
Full Article 2 minutes read

SJEVER HRVATSKE POGODIO TOPLINSKI VAL: Krapina među najtoplijim gradovima u Hrvatskoj s 34,2 stupnja izmjerena u 15.00 sati

krapina prognoza

Sjever Hrvatske među najtoplijim je dijelovima naše zemlje. Kako pokazuje živa u termometrima najtoplija u 15.00 sati bila je Krapina sa 34,2 stupnja Celzijeva. Dodajmo da je toplije bilo samo u Karlovcu i Kninu koji su u to vrijeme mjerili 35,2 stupnja, zatim Sisku i Zagrebu koji su “kuhali” na 34,6 stupnja Celzijevih.

Toplina nije zaobišla ni ostale dijelove sjeverne i središnje Hrvatske. U Križevcima su izmjerena 34 stupnja, Bjelovar 33,6 dok se u Varaždinu u 15 sati temperatura popela na 32,8 stupnjeva. Slično je bilo i na Bednji te Čakovcu koji su imali oko 33 stupnja Celzijevih. Za očekivati je da će se takva temperatura zadržati do 17 sati nakon čega slijedi njen pad ali ne previše tako da je pred nama toplo ljetno poslijepodne i večer.

Iako je ovo danas vrhunac toplinskog vala vrućine se najavljuju i za utorak. Prema prognozi DHMZ-a očekuje nas većinom sunčano, osobito na Jadranu. Na kopnu sparno, ujutro mjestimice magla, a potkraj dana i u noći na srijedu lokalno pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjeverozapadu i u gorju. Vjetar slab, sredinom dana zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu navečer će jačati bura. Minimalna temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu i do 26, a maksimalna uglavnom između 30 i 35 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.