Now Reading:
Ivan Veštić: Pokrenuli smo pravu atletsku “Oluju”
Full Article 4 minutes read

Ivan Veštić: Pokrenuli smo pravu atletsku “Oluju”

Sloboda Varaždin

U ovom trenutku u Hrvatskoj je završeno, gradi se, obnavlja ili priprema dokumentacija za uređenje čak 11 atletskih staza – istaknuo je to u razgovoru za HRT u Varaždinu Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora Ekipnog prvenstva Europe u atletici koje će se na stadionu Sloboda održati 10. i 11. kolovoza 2019. godine. Za potrebe tog natjecanja koje će okupiti više od 700 atletičarki i atletičara iz 12 zemalja, stadion Sloboda se temeljito obnavlja, a radovi na obnovi atletskih borilišta bit će dovršeni prema planu – do 1. srpnja.
Uz obnovu atletskih borilišta na varaždinskom stadionu, ovih dana počinju i radovi na rekonstrukciji atletskih terena stadiona Mladosti u Čakovcu, koji će također biti u funkciji priprema i treninga sudionika ekipnog prvenstva Europe u atletici.
– Osim atletskih stadiona u Varaždinu i Čakovcu, ovih dana traju i opsežni radovi na rekonstrukciji stadiona Mladosti u Zagrebu, te izgradnji ili obnovi atletskih borilišta u Vukovaru, Kninu i drugim gradovima, a Hrvatski atletski savez u svim tim projektima sudjeluje s određenim financijskim sredstvima. Mogu slobodno reći da nikad od 1990-ih nije bilo toliko opsežnog ulaganja u atletsku infrastrukturu. Ovo je, da slikovito kažem, prava atletska “Oluja”. Siguran sam da je to i temelj za postizanje još boljih rezultata naših vrhunskih atletičara, ali i poticaj za razvoj “kraljice sportova” u cijeloj Lijepoj našoj – dodao je Ivan Veštić.
Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga okupiti će ženske i muške reprezentacije Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Gruzije, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske, a uz natjecateljske timove i službeno osoblje ekipnog prvenstva Europe u atletici biti će više od 1200 sudionika.
– Mi na sjever Hrvatske dovodimo vrhunski sportski događaj i sigurno će to biti poticaj za daljnji razvoj atletike u ovom kraju. Međutim, ovo je i događaj koji vrijedi promatrati s gospodarskog aspekta, jer će u nekoliko dana ovdje biti ostvareno i više od 4000 pansiona, a koristi od toga će imati i drugi gospodarski čimbenici. Već odavno ovakva natjecanja nisu trošak, nego prije svega prigoda za promociju i zaradu domaćeg gospodarstva. Među ostalim, u dva dana natjecanja HRT će izravno prenositi više od sedam i pol sati kvalitetnih atletskih događaja – dodao je Ivan Veštić.
I dok se većina pripremnih aktivnosti za uspješno održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici -2. liga (ETCH2nd) odvija prema planu, stigla je i vijest da će se ova najveća atletska priredba posljednjih godina u našoj zemlji održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora gospodina Gordana Jandrokovića. Prihvaćena je tako zamolba Hrvatskog atletskog saveza da upravo Hrvatski sabor bude pokrovitelj natjecanja koje će u Varaždinu 10. i 11. kolovoza okupiti više od 700 atletičarki i atletičara iz 12 europskih zemalja.
Hrvatska atletska reprezentacija u Varaždinu će nastupiti u najjačem sastavu. Potvrdio je to u Varaždinu i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, koji je istaknuo da će svojevrsna generalna proba za ekipno prvenstvo Europe u Varaždinu biti pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u atletici koje će se održati 31. srpnja i 1. kolovoza na obnovljenim borilištima stadiona Sloboda.

sjever.hr 29.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.