Now Reading:
Jesmo li dočekali osvježenje?
Full Article 3 minutes read

Jesmo li dočekali osvježenje?

U 8 sati u Krapini, Križevcima i Varaždinu izmjerena su 22 Celzijeva, a u Zagrebu 24.
Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti danju manje vruće. Ujutro u Dalmaciji oblačnije, a lokalno još može biti pljuskova. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na obali i otocima i do 35 °C.
Na Jadranu će se zadržati nepovoljne biometeorološke prilike. U ostalim područjima će biti malo manje nepovoljno nego prethodnog dana, primarno zbog malo nižih dnevnih temperatura zraka. Ipak će mnogi ljudi i dalje osjećati iscrpljenost, manjak energije i tromost, a kod kroničnih bolesnika i dalje su moguće veće tegobe. Svima se savjetuje izbjegavanje većih napora, nošenje lagane odjeće, te uzimanje dovoljno tekućine i lagane hrane.
Sutra pretežno vedro, u unutrašnjosti poslijepodne uz slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu osobito ujutro umjerena do jaka bura, potom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 19, uz more od 20 do 24, a najviša dnevna većinom između 28 i 33 °C, samo u gorju malo niža.
U nedjelju i ponedjeljak sunčano, na Jadranu vedro te malo manje vruće. Uglavnom suho. Zapuhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita moguće i s olujnim udarima. Od nedjelje će vjetar oslabjeti.

n.k. / sjever.hr 28.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.