Now Reading:
Poreznici napisali milijunske kazne, brojnim poduzetnicima zabranjen rad
Full Article 2 minutes read

Poreznici napisali milijunske kazne, brojnim poduzetnicima zabranjen rad

fiskalizacija

Porezna uprava ne popušta s kontrolama, a ovih je dana u tijeku nadzor poslovanja pekarnica, taksista, restorana i nespecijalizirane trgovine na veliko. Nadzor poduzetnika iz četiri spomenute grupacije trajat će do 3. srpnja, nakon čega će na red doći druge djelatnosti, piše Večernji list.

U prvih pet mjeseci inspektori su pokucali na vrata 6436 obveznika fiskalizacije, a kod njih 3970 uočili su određene nepravilnosti. Ne reagira se prema svima sankcijama pa su tako inspektori prosječno svakom drugom (1799) napisali prekršajnu prijavu, ukupno 23 milijuna kuna kazne, a 63 poduzetnika kažnjena su zabranom rada.

Taksisti su, zacijelo, iskočili kao rizičnija grupacija poduzetnika jer su kod njih ove godine kontrole bile više puta. Ima procjena da vrijednost poreznih utaja u taksi prijevozu godišnje iznosi oko 100 milijuna kuna, a osim taksista koji su u sustavu PDV-a ali ne izdaju račune, na tom tržištu su i brojni ilegalni prijevoznici koji ostvaruju znatan promet preko popularnih aplikacija.
Do početka ovog tjedna Porezna uprava je u lipnju obavila 585 nadzora fiskalizacije od čega su u 72 posto nadzora utvrđene nepravilnosti, piše Večernji list u utorak.

www.sjever.hr/aktualno.hr 26.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.