Now Reading:
Župan Posavec uručio ministru Horvatu 119 projekata gradova i općina Međimurske županije
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec uručio ministru Horvatu 119 projekata gradova i općina Međimurske županije

posavec horvat sastanak

Danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije župan Matija Posavec održao sastanak s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlade Republike Hrvatske. Razgovaralo se o projektima gradova i općina za koje županija nema predviđena sredstva u proračunu, a za koja bi Vlada mogla pomoći. Sastanku su prisustvovali i zamjenica župana Sandra Herman i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović.

“Županija je u velikom investicijskom ciklusu i veliki broj tih projekata vezano je za Županiju koja je pripremila projekt, kandidirala ga, dobila ga i provodi ga i sama komponenta obaveza sufinanciranja premašuje kompletni iznos županijskog proračuna. Županija bi trebala tu stati, ali već u planiu imamo drugih 30 projekata u raznim segmentima. Podršku Vlade u tim projektima, preuzimanjem određenih obaveza, već sutra bismo mogli krenuti s realizacijom tih novih projekata. To su projekti iz kulture, obrazovanja, zdravstva, cestogradnje i nadolazeća Sjednica Vlade u Međimurskoj županiji nam je izuzetno važna i vjerujem da će iznjedriti odluke koje će nam omogućiti još brži razvoj Međimurja”, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlade Republike Hrvatske, Darko Horvat, izjavio je kako treba uvijek imati dobru suradnju s Vladom kako biste uvijek od nje mogli zatražiti pomoć kada je to potrebno. “Nakon 15 godina Vlada RH ponovo dolazi u Međimurje i neće doći praznih ruku. Sjednica Vlade u Međimurju održati će se 18. srpnja ove godine, a 9. srpnja napraviti ćemo koordinaciju s načelnicima i gradonačelnicima kako bismo napravili filter svih “želja” od Donje Dubrave do Svetog Martina s namjerom da se svi projekti koji imaju određene izvore financiranja ili ugovorima ili zaključcima, na ovoj Sjednici Vlade budu popraćeni i riješeni”, izjavio je ministar Horvat.

Župan Matija Posavec uručio je ministru Horvatu projekte gradonačelnika i načelnika Međimurske županije kako bi se u koordinaciji sa uredima Vlade mogao definirati dnevni red za nadolazeću Sjednicu Vlade u Čakovcu 18. srpnja ove godine.

m.sopek/sjever.hr 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.