Now Reading:
Ako vam je dosta kiše…
Full Article 2 minutes read

Ako vam je dosta kiše…

Varaždin

U 8 sati u Krapini je izmjereno 20 Celzijevih stupnjeva, u Križevcima 21, u Varaždinu 20, a u Zagrebu 22.
Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji. Na Jadranu pretežno sunčano, a tek je na krajnjem jugu moguć poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 24. Najviša dnevna od 26 do 31 °C.
Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti samo kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika.
Sutra će prevladavati sunčano, u unutrašnjosti i dalje ne posve stabilno pa na istoku i u gorju može biti pokojeg pljuska ili malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab, na Jadranu ujutro umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak. Toplije. Jutarnja temperatura između 18 i 23, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.
Biometeorološke prilike će kod mnogih ljudi biti poticajne, osobito u dijelu dana s nižim temperaturama. Tijekom dana se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine.
Od srijede sunčanije i uglavnom suho, no ujutro mjestimice na kopnu može biti magle. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura u porastu.

sjever.hr / DHMZ 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.