Now Reading:
Zadnjeg vikenda u lipnju brojni će varaždinski vjernici krenuti na 330. zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu
Full Article 2 minutes read

Zadnjeg vikenda u lipnju brojni će varaždinski vjernici krenuti na 330. zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu

Marija Bistrica

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine 330. po redu, održat će se posljednjeg vikenda u šestom mjesecu, 29. i 30. lipnja.
I ovogodišnje će hodočašće predvoditi varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak. Prema običaju, više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka prema Mariji Bistrici uputit će se u subotu, 29. lipnja, na blagdan svetih Petra i Pavla, u 3 sata u jutro nakon Službe riječi i blagoslova u varaždinskoj katedrali. Nakon što će proći kroz poznate lokacije hodočasničke rute kao što su Beretinec, Belski dol, gdje će kao i uvijek biti organizirana okrjepa, zatim Budinščine i Konjščine, pješaci će se u 14 sati skupiti na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u Svetište.
Uvečer prvog hodočasničkog dana vjernici će proslaviti svetu misu u 19 sati, a u 21 sat biti će procesija „Put svjetla“ sa svijećama na bistričkoj kalvariji.
Glavni hodočasnički dan biti će nedjelja, 30. lipnja, kada će se hodočasnicima pješacima tradicionalno pridružiti mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima, biciklima, autobusom, vlakom ili pak drugim organiziranim prijevozom. Središnje nedjeljno zavjetno euharistijsko slavlje u 11 sati na prostoru crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u Svetištu Majke Božje Bistričke predslavit će biskup Mrzljak.

sjever.hr 23.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.