Now Reading:
Zamjenik župana Koprivinčko-križevačke županije Sobota sudjelovao na Podravkinom stručnom skupu „Dan polja pšenice“
Full Article 2 minutes read

Zamjenik župana Koprivinčko-križevačke županije Sobota sudjelovao na Podravkinom stručnom skupu „Dan polja pšenice“

darko sobota

U srijedu jeu Društvenom domu u Hlebinama održan Podravkin tradicionalni stručni skup „Dan polja pšenice“, na kojem su predstavnici Podravkinog sektora Poljoprivrede razmijenili iskustva i znanja vezano uz uzgoj i otkup pšenice s okupljenim stručnjacima, znanstvenicima i proizvođačima. Stručnom skupu prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima koji je tom prilikom istaknuo važnost suradnje Podravke i kooperanata te braniteljskih udrugama čime se na najbolji način revitaliziraju domaća polja.

Na skupu je istaknuto kako Podravka, koja surađuje s više od 2500 kooperanata, ove godine  planira otkupiti rekordnu količinu pšenice i to više od 60.000 tona, a strateški cilj kompanije je proizvodnja 100 posto potrebne sirovine s domaćih polja  kod onih poljoprivrednih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj.

Podravkini stručnjaci iz sektora Poljoprivrede održali su i prezentacije na temu prinosa i kvalitete aktualnog sortimenta pšenice, dok su gostujući predavači s Veleučilišta Rijeka, Poljoprivredni odjel Poreč, govorili o ispravnoj gnojidbi kao veoma važnoj agrotehničkoj mjeri neophodnoj za ostvarivanje visokih prinosa i kvalitete zrna pšenice.

Stručni skup završio je predstavljanjem oplemenjivačkih programa na pšenici i obilaskom pokusnih polja.

www.sjever.hr/kckzz.hr 21.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.