Now Reading:
Olimpijska prvakinja iz Ludbrega pobjedom se vratila nakon dvije godine izbivanja
Full Article 2 minutes read

Olimpijska prvakinja iz Ludbrega pobjedom se vratila nakon dvije godine izbivanja

sara kolak

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja 23-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak nakon gotovo dvije godine izbivanja vratila se natjecanjima na 58. izdanju mitinga ‘Zlatna sprinterica’ u Ostravi i odmah pobijedila hicem od 64,45 metara – piše T portal.

Kolak je imala četiri ispravna hica, ali samo jednom je prebacila granicu od 60 metara. No, to je bio uvjerljivo najduži hitac natjecanja, koji je Sara izvela u četvrtoj seriji. Njezinih 64,45 metara je deseti najdalji hitac u ovoj sezoni, a vlasnica šest od prvih deset rezultata je Kineskinja Huihui Lyu.

Kolak je za gotovo tri i pol metra nadmašila drugoplasiranu suparnicu i veliku prijateljicu, Slovenku Martinu Ratej koja je u posljednjoj seriji bacila 61,01 metar i tako se probila na drugo mjesto.

Treće mjesto je osvojila Indijka Anu Rani (60,20 m), a četvrta je bila svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova (60,01 m).

Sara je posljednji nastup imala na Hanžekovićevom memorijalu krajem kolovoza 2017. godine, a nakon toga je uslijedila operacija lakta, koja ju je od natjecanja odvojila gotovo pune dvije godine. Rezultat kojim je pobijedila u Ostravi njezin je osmi najbolji u karijeri i za 15 centimetara duži od hica koji joj je donio plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je sa 66,18 metara senzacionalno osvojila zlatnu medalju.

U Ostravi je u skoku u vis nastupila hrvatska reprezentativka Ana Šimić te s preskočenih 190 cm osvojila šesto mjesto u konkurenciji deset skakačica. Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180, 185 i 190 cm, a potom je imala jedno rušenje na 192 te još dva neuspješna pokušaja na 194 cm.https://www.tportal.hr/sport/clanak/pobjednicki-povratak-olimpijske-pobjednice-sare-kolak-potukla-konkurenciju-u-ostravi-foto-20190620

www.sjever.hr/T portal 21.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.