Now Reading:
DVA “ŠAMPIONA” IZ PODRAVINE: Jedan vozio s više od 2 promila alkohola u krvi, a drugi brzinom od gotovo 100 km/h kroz naseljeno mjesto
Full Article 3 minutes read

DVA “ŠAMPIONA” IZ PODRAVINE: Jedan vozio s više od 2 promila alkohola u krvi, a drugi brzinom od gotovo 100 km/h kroz naseljeno mjesto

Tijekom vikenda, od 14. do 17. lipnja na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. U prometnim nesrećama dva vozača su bila pod utjecajem alkohola, dok  mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.

Ukupno je utvrđen 131 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, četiri vozača su bila uhićena i spram četiri vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, dok su dva vozača zadržana u zatvoru u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 15. lipnja, oko 17.30 sati nedaleko Ždale, kod 26 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Vozač je bio uhićen i nad istim je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 15. lipnja, u 14.37 sati u Križevcima, u Križevačkoj ulici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 94 kilometara na sat iako je brzina prometnim propisima ograničena na 50 kilometara na sat.

s.kalajdžija/sjever.hr 17.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.